Els econacionalistes responsabilitzen el PSOE i la dreta d’un nou atemptat patrimonial. Recorden que era compatible la conservació de l’edifici del segle XVI amb el necessari PAI de Santa Anna.

Assistim en directe al tombament de l’alqueria de Romaguera. Un dia trist per als qui estimem la nostra ciutat, estimem el patrimoni. Estem tombant un edifici del segle XVI, coetani a Sant Francesc de Borja, a qui li dediquem tan de fastos durant 2010. Sens dubte, una terrible contradicció: Mentre celebrem la vida i obra de Francesc de Borja , tombem un edifici contemporani del sant. És la consumació d’una pèrdua més d’un element històric important. D’ací uns anys quan es faça un repàs del patrimoni desaparegut, algú tindrà l’honor de la responsabilitat d’haver-la tombat. Estem parlant de José Manuel Orengo i Fernando Mut, amb la connivència del PP, que no ha fet absolutament res per salvar-la. I això que, insistim, la conservació de l’alqueria és compatible amb el PAI se Santa Anna, tan necessari per al barri. S’ha realitzat una interpretació sesgada dels informes dels arqueòlegs Víctor Algarra i Joan Cardona, els quals daten l’edifici, com a mínim, al segle XVI. També des del govern s’ha amagat l’informe encomanat a l’arquitecte Carles Dolç que donava la importància que corresponia a l’alqueria.

Ens hem quedat a soles, juntament amb els col·lectius ciutadans que també han fet tot el possible per defensar una part del nostre patrimoni, però malauradament, com veiem, això no ha estat possible.

Ara comença una nova etapa en dos sentits: En primer lloc, esperem que siga l’últim edifici patrimonial, l’últim bé que siga enderrocat per una màquina com aquesta que tenim darrere en ares a un malentés progrés que es basa en la utilització d’excavadores.

D’altra banda, anem a veure el que duren les obres de la urbanització de Santa Anna (l’excusa per enderrocar Romaguera) i quan veiem culminat el desitjat Palau de Justícia, que en aquests moments no té ni consignació pressupostària per part de la Generalitat. Es demostrarà que la urgència és només una excusa per a cometre aquest atemptat patrimonial que és el tombament de l’Alqueria de Romaguera, sense cap tipus de pena, per part del PSOE i la dreta.