Als econacionalistes encara no se’ls ha facilitat la documentació però asseguren que la nova tarifa suposa
“d’una banda, una tarifa pel consum quatre vegades superior a l’actual, i, d’una altra, una taxa fixa mensual que, fins ara, no existia”

Acusen el govern municipal d’aplicar una política de terra cremada: “furtant-li ingressos a corporacions posteriors (que hauran de fer volantins per poder garantir els serveis essencials), gastant sense mesura i passant-li la factura als ciutadans, en este cas durant els propers 25 anys” El BLOC és partidari de l’empresa mixta, sempre i quan es donaren una sèrie de condicionants:

– Que el soci fora tecnològic i no exclusivament financer: és a dir, un soci del sector i no algú que, simplement, posara diners.

– Que l’ajuntament comptara sempre amb la majoria en eixa empresa mixta.

– I que al Consell d’Administració de l’empresa estigueren representats tots els grups polítics.

JOSEP MIQUEL MOYA: “Com diu algú del govern municipal, “esto es lo que hay”: a l’espera de la pròxima genial idea d’hipotecar la ciutat, a costa dels contribuents. Potser el cementeri?”

JOSEP M MOYA:

Bon dia

Sabeu que l’Ajuntament està en el procés per a la selecció d’un soci per a la constitució de l’empresa mixta per a la gestió del clavegueram.

El Bloc ens manifestàrem partidaris de l’empresa mixta, sempre i quan es donaren una sèrie de condicionants: o Que el soci fora tecnològic i no exclusivament financer: és a dir, un soci del sector i no algú que, simplement, posara diners o Que l’ajuntament comptara sempre amb la majoria en eixa empresa mixta o que al Consell d’Administració de l’empresa estigueren representats tots els grups polítics

Nosaltres enteníem que, d’esta manera: o s’assegurava la capacitat de decisió municipal i, per tant, l’interés públic o s’assegurava la participació de tots, no com ha passat en altres empreses municipals o i, tercer, encetaríem una modernització del servei.

Les dues primeres condicions s’han complit i ja veurem si també la tercera. Però els plecs de clàusules arreplegaven altres condicions amb les que ja no estem d’acord i que entenem que vénen a demostrar que el govern no tenia interés en la modernització del servei sinó, novament, per recaptar diners en eixa espècie de malaltia, de voracitat, que sembla haver-los entrat.

Perquè estem davant d’una repetició de l’afer del cànon de l’aigua, ara a menor escala, però tot i això considerable · Aleshores foren 55 milions d’€ (dels que ja se n’han gastat 38), ara en són 12 i, novament, de la mateixa manera: avancem vosté la suma de tots els cànons dels 25 anys de contracte de manera immediata i en un sol lliurament.

Òbviament, eixos diners que l’empresa avança o deixa a l’ajuntament, s’han de tornar (no hi ha cap empresa que regale els diners). Són una mena de préstec que, d’igual manera que amb l’aigua, hem de retornar. I seran els ciutadans qui ho facen. No hem pogut accedir a la documentació (sabeu que en esta nova etapa municipal això no és gens fàcil) però sembla, i estaria bé que el govern municipal ho aclarira, que la nova taxa que es cobrarà a partir d’ara pel clavegueram suposa, d’una banda, una tarifa pel consum quatre vegades superior a l’actual, i, d’una altra, una taxa fixa mensual que, fins ara, no existia.

Fins que no comprovem detingudament la proposta feta per l’empresa no ens atrevim a fer pública una xifra. Però podem assegurar que l’augment percentual és senzillament escandalós, fora de qualsevol mida. El BLOC no pot donar suport a això. Pensem que el més adequat és que l’empresa fera aportacions anuals, però podríem considerar la conveniència que l’empresa pagara un cànon inicial per l’ús de les infrastructures a la seua disposició. Però no podem donar el nostre vistiplau a un augment tan bàrbar d’una taxa. I, per suposat, no estem en absolut d’acord en el que el govern municipal considera un axioma: ells poden gastar-se en l’any 2010 els 12 milions d’€ que aporta l’empresa en el que els done la gana i els ciutadans de Gandia han de pagar durant 25 anys una taxa de clavegueram que multiplica escandalosament l’actual.

No sabem fins on aguantarà la ciutadania este tipus de decisions que sovintegen en esta legislatura. Però ens reafirmem que el govern municipal està aplicant una política de terra cremada: furtant-li ingressos a corporacions posteriors (que hauran de fer volantins per poder garantir els serveis essencials), gastant sense mesura i passant-li la factura als ciutadans, en este cas durant els propers 25 anys.

Hi ha altres maneres: si al final hi ha que pujar la taxa, podríem prestar el servei l’ajuntament i el que es recapte invertir-ho en la renovació de la xarxa i la modernització del servei. Però clar: així no ingressarien estos 12 milions, que sembla que és l´única cosa que els interessava, perquè no se li poden demanar als ciutadans la taxa dels propers 25 anys per anticipat

Com diu algú del govern municipal, “esto es lo que hay”: a l’espera de la pròxima genial idea d’hipotecar la ciutat, a costa dels contribuents. Potser el cementeri?