FACUND PUIG: “Així es va entendre quan es va prendre l’acord plenari de juliol de 2006. Hem de recordar que en eixe moment tots els grups van votar a favor d’eixa gratuïtat. I tornem a reiterar, tal i com hem fat nombrosíssimes voltes que no podem entendre com el govern s’ha negat i continua negant-se sistemàticament a fer-la efectiva”.

Per al BLOC-Verds l’obertura de les noves escoles infantils de Corea i Raval és una bona notícia, però considera que es compatible l’ampliació progressiva de l’oferta de places escolars en el nivell de zero a tres anys sense necessitat de renunciar a la gratuïtat d’eixe cicle.

FACUND PUIG:

Divendres passat, l’alcalde i altres membres del govern municipal feien unes declaracions arran l’obertura de dos escoles infantils municipals, la de Corea i la del Raval.

Per al nostre grup l’obertura d’estes noves escoles infantils és una bona notícia. El Bloc sempre ha donat suport a l’ampliació de la xarxa municipal d’escoles infantils. De fet, en l’anterior legislatura vam augmentar l’oferta d’este nivell educatiu amb la inauguració de l’Escola Infantil Dos Campanars de Benipeixcar. El que no compartim de cap manera és alguna de les manifestacions que es van realitzar en la compareixença. Concretament, no estem d’acord en les reflexions de l’alcalde de Gandia quan afirma que a l’hora de triar entre ampliar l’oferta educativa d’eixe nivell o fer l’existent gratuïta han optat per la segona opció. I és que la disjuntiva a la que es referix el Sr. Orengo no té per què donar-se. Pot haver una ampliació progressiva de l’oferta de places escolars en el nivell de zero a tres anys sense necessitat de renunciar a la gratuïtat d’eixe cicle. En una societat avançada com la nostra la possibilitat real dels ciutadans i ciutadanes de Gandia d’accedir a una plaça escolar gratuïta en el primer cicle d’educació infantil ha de ser un dret al qual no hem de renunciar.

Així es va entendre quan es va prendre l’acord plenari de juliol de 2006. Hem de recordar que en eixe moment tots els grups van votar a favor d’eixa gratuïtat. I tornem a reiterar, tal i com hem fat nombrosíssimes voltes que no podem entendre com el govern s’ha negat i continua negant-se sistemàticament a fer-la efectiva.