Els econacionalistes denuncien que la Conselleria d’Educació pot deure aproximadament entre 400.000 € i 500.000 € als col·legis públics de Gandia en concepte de beques de menjador i d’ajudes als menjadors escolars.

Insten la Conselleria d’Educació a que busque els mecanismes adequats “per a evitar que estos retards, que perjudiquen de manera greu els centres d’ensenyament públics i les empreses subministradores dels menús, es tornen a produir”.

FACUND PUIG: “D’un costat, deixa els centres escolars sense uns remanents que habitualment dediquen a inversions que la Conselleria d’Educació no cobreix, perquè eixos remanents s’han de destinar a pagar part dels deutes contrets amb les empreses proveïdores dels menuts. De l’altre, ocasiona un perjudici econòmic greu a les empreses subministradores perquè els provoca uns problemes financers difícils de suportar”.

L’objectiu de la roda de premsa és donar a conéixer una moció que presentarà el Bloc-Verds per a ser debatuda en el pròxim plenari de l’Ajuntament de Gandia sobre la situació econòmica dels menjadors de les escoles públiques de Gandia.

D’acord amb la informació que ha pogut arreplegar el nostre grup, la Conselleria d’Educació deu aproximadament entre 400.000 € i 500.000 € als col·legis públics de Gandia en concepte de beques de menjador i d’ajudes als menjadors escolars. I és que l’administració educativa valenciana no ha aportat cap quantitat als col·legis públics per estos conceptes en els mesos que portem de curs escolar. Eixe deute, a més, creix al voltant de 7.000 € per dia en els col·legis públics de la ciutat. Actualment, els centre només disposen dels recursos econòmics pagats per les famílies sense dret a beca, quantitat que pot suposar al voltant del 30% del total del pressupost dels menjadors escolars. Hem de tindre en compte que este fet provoca un perjudici doble:

D’un costat, deixa els centres escolars sense uns remanents que habitualment dediquen a inversions que la Conselleria d’Educació no cobreix, perquè eixos remanents s’han de destinar a pagar part dels deutes contrets amb les empreses proveïdores dels menuts. De l’altre, ocasiona un perjudici econòmic greu a les empreses subministradores perquè els provoca uns problemes financers difícils de suportar.

Algunes d’estes empreses han manifestat que només podran aguantar esta situació el que queda de mes. I tot això tenint en compte que els contractes firmats entres les empreses i l’administració educativa obliguen la Conselleria a pagar les empreses subministradores de menús escolars un mes després d’haver realitzat el servei.

És per tot això que hem proposat al plenari de l’ajuntament que adopte l’acord de sol·licitar a la Generalitat dues coses:

1.- Que pague immediatament els diners que deu als centres educatius públics en concepte de beques i ajudes al menjador.
2.- Que busque els mecanismes adequats per a evitar que esta situació es torne a produir.