El BLOC-Verds denuncia que el portal que va presentar ahir Gandia Protur comence només en castellà.

Els econacionalistes recorden l’obligatorietat d’emprar la nostra llengua, a més de la que siga turísticament interessant, com ara el castellà, l’anglès, el francès o l’alemany.

Lamenten el que consideren “una mostra més” del menyspreu cap al valencià per part del govern municipal.
I és que la normativa municipal pel que fa als criteris de l’ús del valencià per part de l’ajuntament de Gandia, aprovada en 2004, és molt clara al respecte: “f.- Els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià. Per a la promoció externa de la ciutat s’utilitzarà, a més del valencià, la llengua que en cada cas es considere adient”

És per aquesta raó, que el BLOC-Verds ha manifestat la seua sorpresa i indignació després de comprovar com la nova web de l’empresa mixta de turisme (amb participació de l’Ajuntament de Gandia) que es va presentar ahir públicament als mitjans de comunicació incompleix la normativa municipal i comença a funcionar únicament en castellà.

Per als econacionalistes aquesta es una mostra més del menyspreu cap a la nostra llengua “que es trasllada sistemàticament a un segon pla. Malauradament és una pràctica que es repeteix aquesta legislatura. Així ho hem denunciat moltes vegades durant aquest anys. Sense anar més lluny, recentment s’ha aprovat la nova Ordenança Municipal sobre Mesures per a Fomentar i Garantir la Convivència Ciutadana en l’Espai Públic de Gandia redactada en castellà. El valencià s’està convertint en una llengua, secundària per a traduccions posteriors. ¿Quin exemple de normalització lingüística i de civisme hem de donar a la ciutadania si l’administració local és la primera a incomplir les seues normatives?”

D’altra banda, el BLOC-Verds ha recordat la importància que la nova web informe també en les llengües turístiques, com ara l’anglès, el francès i l’alemany.