Els econacionalistes presenten una moció a l’Ajuntament de Gandia perquè es sol·licite a les administracions responsables (la Delegació del Govern a València i la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació) que incrementen els mitjans humans i materials “i que s’arbitren els mecanismes que corresponga per tal d’evitar les cues i les molèsties pel funcionament del servei que s’originen en l’Oficina del DNI i en la del Servef de Gandia”.

El BLOC-Verds recorda que les administracions públiques tenen l’obligació de vetlar perquè el funcionament dels serveis públics no provoque perjudicis innecessaris en els usuaris.

En eixe sentit, els econacionalistes han rebut diverses queixes de ciutadans i ciutadanes en relació al funcionament de l’Oficina del DNI i de la delegació del Servef a Gandia. Els usuaris d’ambdós serveis es queixen que es veuen obligats a realitzar llargues cues, algunes iniciades quatre i cinc hores abans de començar el funcionament del servei, enmig de la via pública, per tal de poder agafar torn per a ser atesos en la realització dels tràmits corresponents. “El nostre grup considera que el tracte que estan rebent, per esta qüestió, els usuaris no és el que correspon a una societat avançada com la nostra.”