Hi ha un conveni signat entre l’Ajuntament de Gandia i l’urbanitzadora (per valor de 12 milions d’euros) que estipula que les obres havien de començar el dia 1 de febrer del 2010 i que haurien d’haver estat acabades en sis mesos, es a dir, el 31 de juliol.

Voldríem fer una xicoteta referència a la visita a les obres dels accessos de l’Hospital que va realitzar el govern municipal el passat divendres. Per començar, perquè han hagut alguns apunts en els mitjans de comunicació, aclarir que cap regidor del Bloc va assistir, senzillament perquè ningú ens va convidar. No és tampoc cap novetat: en esta legislatura se’ns ha convidat a comptadíssimes visites d’obra; potser dos o tres com a màxim.

Però probablement en esta puga estar justificat, perquè nosaltres no ens hagueren resistit a recordar algunes coses.

Els accessos a l’Hospital són dos: l’accés sud al port i els de la urbanització Sanxo Llop.

Pel que fa al primer, ja sabem que, després d’adjudicat, està en estos moments en procés de tramitació de l’Estudi d’Impacte Ambiental i és una de les obres sobre les que dubta el Ministeri de Foment d’incloure en els seus retalls. Per tant, eixe accés que aprofita sobre tot per a l’eixida de l’hospital no sembla que estarà enllestit

I pel que fa als del propi sector, volem recordar que hi ha un conveni signat, del que us facilitem còpia perquè pugueu comprovar-ho, que estipula que les obres havien de començar el dia 1 de febrer del 2010 i que haurien d’haver estat acabades en sis mesos, es a dir, el 31 de juliol.

Estem a mitjans de setembre i ens sembla magnífic que les obres estiguen en marxa ja perquè hagués sigut (i encara ho pot ser) patètic tindre l’hospital acabat sense que poguérem accedir. Però el que estiguen les obres en marxa no és cap triomf perquè haurien d’haver estat acabades ja fa mes i mig, que és el que estipula el conveni pel qual, entre altres coses, l’ajuntament li compra terrenys a la urbanitzadora per valor de 12 milions d’euros.

I ens fa l’efecte que Generalitat i Ajuntament juguen al gat i al ratolí: jo no em done pressa perquè l’altre no avança. Però al capdavall ho pagarem els ciutadans, amb retards en l’entrada en funcionament de l’hospital i amb 12 milions d’euros de les arques municipals.

Això és el que venim dient i això és el que haguérem dit si se’ns hagués convidat a eixa visita d’obres.