Per als econacionalistes les conseqüències d’esta modificació de crèdits per valor de 7,2 milions d’euros són:

Primera: la puntilla definitiva i absoluta als 55 milions d’euros del cànon de l’aigua, que ara sí que els han gastat tots, deixant el romanent líquid a 0 €.

Segona: un augment del deute en 1,5 milions d’€, escalant així posicions en el rànquing de ciutats més endeutades de l’Estat.

Tercera: una burla a la prohibició de l’Estat i el nou incompliment anual de l’estabilitat pressupostària i el Pla Econòmic.

Els diners d’esta modificació van destinats:

– A la Plaça de les Vies (700.000) i per a la Plaça del Tirant (850.000). “Per cert, aquesta última va ja per 10,1 milions d’euros”.

– 550.000 euros per a l’empresa pública per al famós Pla Director de l’Aigua.

– I la resta 5.100.000 euros per a despesa corrent, per a suplementar partides ja existents, les més importants de les quals són la de la neteja d’edificis públics, amb 1 milió d’euros, i la de l’arreplegada de fem, amb 3.150.000 euros. “Curiosament els dos contractes sobre els que hem demanat des del Bloc informació i que no se’ns dóna. A la passada comissió d’hisenda demanàrem les factures pagades i se’ns va emplaçar per al mes que ve. Recordem que recentment denunciàrem que a l’empresa adjudicatària de l’arreplegada del fem se li devien més de 9 milions d’euros i que no tenien diners per pagar-los, tot i que el fem és una taxa que ja li han cobrat als ciutadans i que, és evident, s’han gastat en altres coses”

Denuncien que l’Ajuntament està incomplint la Llei estatal d’estabilitat pressupostària, “amb una interpretació particular i sense precedents”.

JOSEP M MOYA: “Així que no estem davant d’una habitual modificació de crèdits, com diu la regidora d’Hisenda, sinó d’una escandalosa modificació de crèdits que es xupla el romanent de tresoreria i augmenta el deute, i que burla la prohibició de l’estat de contraure més préstecs per a l’any que ve i la tutela legal de l’administració autonòmica”