Orengo ordena retirar una partida de 150.000 euros per l’adquisició de llibres per a les biblioteques públiques de la ciutat.

El representant del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia, Facund Puig, va votar en contra de la proposta de pressupost de l’institut per a l’exercici 2011 presentada per la presidència de l’organisme en la reunió celebrada el passat dimarts, 30 de novembre.

El Bloc-Verds considera que els retalls pressupostaris no haurien d’afectar de cap manera les partides destinades a serveis culturals, educatius o de protecció social, “cosa que el govern municipal sembla que ha començat a fer”

La proposta de pressupost que contenia la documentació repartida als membres de la Junta de Govern en la convocatòria de la reunió, contemplava una partida de 150.000 euros per a inversió en adquisició de llibres. Eixa partida, a proposta del president de l’institut, José Manuel Orengo, desapareixia del document sotmés a votació i la partida quedava reduïda a zero euros. És a dir, que els pressupostos de l’IMAB per a l’exercici 2011 no preveuen cap quantitat destinada a l’adquisició de llibres per a les biblioteques públiques de la ciutat.

El representant del Bloc-Verds va manifestar el seu absolut desacord amb la retirada de l’esmentada partida. La presidència de l’organisme va justificar el fet per la imposibilitat d’incorporar partides d’inversió per a l’exercici 2011 i va afirmar que eixa quantitat es consignaria a partir de la incorporació de romanents per al pròxim exercici.
El Bloc-Verds considera que darrere de la mesura s’amaga la voluntat del govern municipal de reduir de manera dràstica la quantitat destinada a la compra de llibres de les biblioteques públiques de Gandia. I és que la incorporació de romanents és un acte que es produirà (en funció dels romanents que hi haja), una vegada s’inicie l’exercici 2011, però no hi ha cap garantia que es respecte la quantitat inicialment assignada de 150.000 euros (que, al cap i a la fi, és la mateixa que hi havia per a l’exercici actual) per a l’adquisició de fons bibliogràfics.

El Bloc-Verds considera que els retalls pressupostaris no haurien d’afectar de cap manera les partides destinades a serveis culturals, educatius o de protecció social, cosa que el govern municipal sembla que ha començat a fer.