Josep M. Moya, candidat del BLOC-Verds: “mentre continua parlant-se de ciutats olímpiques, tramvies, grandiosos bulevards o parcs Ferrari, hi ha llocs de la ciutat, on viuen ciutadans humils, que continuen esperant una actuació promesa”.

Josep M.Moya i Lorena Milvaques, candidats del BLOC-Verds Compromís, han triat este matí els edificis del ferroviaris per donar a conéixer el model de ciutat equilibrada que des del Bloc es pretén dur a terme. Un model basat en dos línies d’acció: completar els equipaments bàsics a tots els barris i abordar un procés de rehabilitació interior davant el model expansiu proposat per altres.

El candidat a l’alcadia, en primer lloc, ha lamentat que esta siga una campanya de promeses utòpiques, impossibles de complir o fins i tot promeses ja fetes fa quatre anys i que ara tornen. Ha manifestat també que Gandia necessita “que es torne a pensar en clau interna, que es pense en un creixement en qualitat i no en quantitat, que abandonem per a temps més apropiats els grans projectes per a una ciutat somiada i ens concentrem en la ciutat que tenim, en la ciutat que vivim”.

Pel que fa la idea de completar els equipaments bàsics el BLOC-Verds s’ha compromès a crear: una residència pública per a gent major; les escoles infantils del Centre Històric, de Roís de Corella i de Beniopa; el Casal Jove del Grau; el centre de salut del Raval i Roís de Corella, i els consultoris mèdics del Centre Històric i de la Platja; el centre de convivència del Raval; el centre social de Kentucki i l’ampliació del de Rafalcaid; les biblioteques de Roís de Corella i de l’El·líptica; la piscina del Raval i el cobriment de la de Beniopa; l’inici i acabament del poliesportiu del Grau; la remodelació del poliesportiu municipal i dels camps de futbol de Marxuquera i Santa Anna.

Totes elles actuacions assequibles i pròximes, que milloren la qualitat de vida dels ciutadans i que atenguen l’educació, la cultura, la sanitat, la joventut, la gent gran, l’esport, amb la intenció d’acabar així el seu model d’infraestructures bàsiques a cada barri -a menys de 500 metres de cada habitatge- encetat fa anys.

Pel que fa a la rehabilitació interior, Lorena Milvaques l’ha qualificada “d’indispensable, com a eixida o alternativa al sector de la construcció, i , per tant, com a generador de riquesa real i factible. Són projectes modestos i sensats i no utòpics ni costosos”.

La candidata econacionalista ha parlat de la declaració de noves àrees de rehabilitació “com estes cases que hui ens acullen, o com les del carrer Músic Úbeda, el Grup de Pescadors del Grau o la zona entre els carrers Rafelcofer i l’Avinguda del Raval, però també dels carrers Muntanya i Banyosa de Beniopa o de la Plaça d’Espanya de Benipeixcar”.
El BLOC-Verds vol així prioritzar les zones on viu la gent i reclama actuacions des de fa anys.