Facund Puig: “És una prioritat la connexió del centre amb el Grau i la Platja, i amb el nou hospital, però NO amb el model de tramvia d’Orengo i Mut”. Els econacionalistes sotmetran el projecte del tramvia a una consulta popular.

Facund Puig i Josep Alandete, candidats del BLOC-Verds Compromís, ha presentat este matí l’alternativa al projecte del tramvia i la millora dels servis del transport a la ciutat. Creuen que el model de transport ha d’adaptar-se sobretot a la fesomia de la ciutat i no es tracta de dissenyar grans projectes que endeuten la ciutat.

Per tot açò, els econacionalistes, en primer lloc, paralitzaran el procés de construcció del tramvia dissenyat per Orengo i Mut i destinaran els més de 50 milions d’euros que val a serveis més necessaris per a la ciutat i a crear treball, i buscaran alternatives al tramvia, amb menor cost i menor impacte per a la ciutat.

Estes alternatives són per exemple la creació de línies de metrobús, amb plataformes reservades, per a connectar Gandia amb el Grau i la Platja, i Gandia amb el nou Hospital, l’increment de les freqüències de pas de l’Urbà, la construcció d’un sistema de plataformes reservades per al transport urbà allà on siga possible, l’ampliació de els línies de l’Urbà perquè arriben fins als polígons industrials i els nuclis de població dispersos (Marxupquera, Marenys, Venècia…) i l’adquisició d’autobusos elèctrics més menuts per a les línies urbanes.

Per acabar, Alandete ha recordat que “serà la gent qui ho decidisca. Per això, convocarem una consulta popular”.