També oferirà cursos de la llengua de signes als treballadors municipals i a la ciutadania en general. Els econacionalistes promouran uns Plans d’atenció i promoció a les persones discapacitades i d’accesibilitat (vídeo).
Facund Puig candidat del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia, s’ha reunit amb membres de l’Associació de Persones Sordes de la ciutat. Mitjançant la intervenció d’una intèrpret pogueren compartir opinions i intercanviar impressions al voltant de la situació i dels problemes que este col·lectiu pateix a la ciutat.

El candidat els ha entregat el programa electoral i ha destacat aquelles propostes importants que milloraran la vida quotidiana de les persones discapacitades. El BLOC-Verds veu necessària la inserció al món laboral si volem aconseguir l’acceptació i la normalitat, per tant, fomentarà: la creació de centres especials d’ocupació per a persones discapacitades; l’impuls a la contractació i subcontractació, i combatrà la discriminació a l’accés i la permanència al mercat de treball.

“El nostre objectiu per a la pròxima legislatura és que totes les persones, tinguen o no alguna discapacitat, puguen exercir plenament els seus drets com a ciutadans i ciutadanes de Gandia”. Per assolir-ho, Puig els ha proposat la creació de dos plans:

El Pla d’atenció i promoció de les persones amb discapacitats que contemple: el compliment de la quota legal de reserva d’ocupació per a elles, pel que fa tant al personal laboral com funcionari de l’Ajuntament i de les empreses municipals; l’aplicació de la llei de contrats de les administracions públiques a les empreses adjudicatàries de l’Ajuntament, perquè complisquen amb dita reserva legal d’ocupació; i la promoció de campanyes de difusió dels drets i de les obligacions de les persones discapacitades per afavorir la seua aceptació dins del conjunt de la societat.
El Pla municipal d’accesibilitat que permeta: suprimir totes les barreres arquitectòniques dels edificis públics; garantir l’accés a tots els serveis (salut, cultura, educació, rehabilitació, treball i tots aquells que siguen competència municipal), així com també als serveis de suport i d’atenció a les famílies; pel que fa a les persones sordes, dins les actuacions d’este pla s’inclourien la contractació d’una persona que conega la llengua dels signes perquè fera d’intèrpret de les persones sordes en les seues relacions amb l’Ajuntament, l’oferta de cursos de la llengua de signes per a treballadors municipals i la ciutadania en general i la consolidació del servei de mediació social per a persones sordes.