Els econacionalistes asseguren el govern del PP ha de garantir la prestació del servei de parcs i jardins i recorda que el conveni estatal obliga a subrogar els treballadors/es de l’empresa adjudicatària.

Arran de la notícia de la denúncia de la prestació del servei de manteniment de parcs i jardins a Gandia duta a terme per Talher, S.A., l’empresa adjudicatària, s’han succeït comentaris de tota classe.
Des del primer moment, el Grup Municipal Bloc-Verds: Compromís va manifestar la seua “preocupació per una situació a la que s’havia arribat per culpa de la nefasta gestió econòmica del govern anterior del PSOE, un cas més dels múltiples problemes que hereta el nou govern del PP.”

Tot i això, des del Bloc-Compromís consideren que el fet de no haver causat el problema, no eximeix al nou govern municipal de treballar per la seua resolució. “Des d’eixa evidencia, cal insistir en dos aspectes fonamentals: d’una banda, la situació dels treballadors, i, d’una altra, la prestació del servei.”

Així, recorden que qualsevol empresa té dret a demanar la rescissió del seu contracte si no cobra. Però asseguren que l’Ajuntament de Gandia no pot deixar de prestar el servei de manteniment de parcs i jardins, de la manera legal que estime oportuna, és a dir, directa o indirectament.

Sembla que l’actual empresa adjudicatària ha anunciat la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació, la qual cosa, unida a les declaracions del govern municipal, ha despertat la lògica alarma entre els treballadors.

Però, tot just el passat divendres 19 d’agost, el Butlletí Oficial de l’Estat publicava el Conveni Col·lectiu Estatal de Jardineria 2010-2013, que en el seu article 43 i següents obliga a la subrogació del personal, tant per a empreses privades com entitats públiques.
( http://www.boe.es/boe/dias/2011/08/19/pdfs/BOE-A-2011-14016.pdf )

Per tant, des del Bloc-Verds: Compromís “no entenen la polèmica suscitada en este aspecte, ja que siga quina siga la nova manera en què es preste el servei (directament per l’ajuntament o mitjançant un nou contracte) els actuals treballadors amb un mínim d’antiguitat de 4 mesos hauran de ser subrogats.”

És per aquesta raó que demanen al nou govern municipal que aclarisca com va a prestar-se a la nostra ciutat el servei de manteniment de parcs i jardins i tranquil·litze els treballadors, garantint-los els drets que els reconeix el conveni estatal.