El Grup Municipal Bloc-Verds: Compromís ha manifestat la seua satisfacció per l’anunci d’un acord entre l’Ajuntament de Gandia i Talher, l’empresa adjudicatària del manteniment dels parcs i jardins de la ciutat.

“Ens satisfà, sobretot, evidentment, pels treballadors. No era just que més de 50 famílies estigueren amb l’amenaça de la pèrdua dels seus llocs de treball. Ni era just, perquè ells no són culpables de cap mala gestió, ni era admissible que en un context d’atur generalitzat, l’administració contribuïra a engrandir-lo”, ha declarat el portaveu, Josep Miquel Moya.

Però també s’han congratulat de l’acord per la pròpia ciutat. “No haver resolt satisfactòriament el conflicte, hagués suposat un gravíssim problema per a Gandia: d’una banda, econòmic, ja que hauríem d’haver pagat danys i perjudicis a l’empresa més un 6% del preu del contracte, però, sobretot, de qualitat, perquè ens hagués dut a un galimaties jurídic sobre les competències per continuar mantenint en condicions els parcs i jardins de Gandia”.

A falta de conéixer els detalls concrets de l’acord, des de Bloc-Verds: Compromís consideren que, en realitat, el ben cert és que mai s’hauria d’haver arribat a una situació en què més de 50 treballadors podien haver perdut els seus llocs de treball, com a conseqüència del legítim dret de la seua empresa a cobrar pels serveis prestats. “A hores d’ara, encara no sabem per què l’empresa no cobrava i no hem d’amagar que ens agradaria saber-ho. De la mateixa manera que no acabem d’entendre per què s’ha tardat tant en arribar a un acord, just al límit del temps en què l’empresa havia anunciat la suspensió de la seua activitat, o com pensava prestar el servei l’alcalde Torró, cas de no haver tancat l’acord”.

Per acabar, el portaveu econacionalista “espera que totes les parts implicades hagen aprés alguna cosa, sobretot l’alcalde, que no pot defugir les responsabilitats de la ciutat, amb independència de qui les ha generades, i tornem a felicitar els treballadors, que han patit una angoixa gratuïta i els encoratgem a que continuen mantenint els nostres parcs i jardins amb la professionalitat demostrada fins ara”.