Els econacionalistes presenten una moció al Ple, perquè l’Ajuntament de Gandia s’adrece a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per reclamar-li:

1.- Que assegure el manteniment d’un cabal ecològic per al Riu Serpis, seguint les directrius europees, la Llei d’Aigües i el Pla Hidrològic del Xúquer.

2.- La signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia per al manteniment de les obres realitzades al riu, especialment de caràcter mediambiental i paisatgístic.

JOSEP M MOYA: “El riu ha de comptar amb l’anomenat cabal ecològic, seguint les directives europees, la Llei d’Aigües (en el seu article 59.7) o el propi Pla Hidrològic del Xúquer, en els articles 10 i 18, per molt que es vullga obviar i posar com a excusa l’ús prioritari de l’abastiment per al consum humà o per al rec, que ho són. I no hem d’oblidar que el Serpis, en la seua integritat, està declarat, mitjançant el decret 39/2007 com a Paisatge Protegit i en l’article 3.1.h s’obliga a “aconseguir i mantindre un adequat nivell de quantitat i qualitat de les aigües superficials, tant fluvials com procedents de les fonts i brolladors…” Però el riu està sec i té un aspecte descurat”.