Els econacionalistes exigeixen al govern que marque en la seua agenda, de manera prioritària, la resolució del problema en què s’han convertit les obres inacabades de les urbanitzacions de Marxuquera (i, també Rafalcaid), “i que faça efectiva la seua promesa electoral, no siga cosa que en esta legislatura es torne a repetir el que va passar a l’anterior amb els actors canviats”.

Gandia, 20 de gener de 2012

Quan s’està parlant de la possibilitat de construir un camp de golf a la Marxuquera (en un dels espais més bonics del terme: el Racó de Tomba) que es vol vendre com a sinònim de progrés, després de quasi 6 anys encara no s’han acabat totes les urbanitzacions de la zona, especialment la de la unitat Camí Llosar-Montesol, els propietaris de la qual han pagat fins ara les seues quotes per unes obres que han estat un cúmul de despropòsits i un seguit d’enganys i promeses incomplides.

Els quatre anys de l’anterior legislatura no foren suficients per acabar unes obres que havien d’enllestir-se (segons el contracte d’adjudicació) en nou mesos, tot i que el responsable polític directe de la seua execució, Fernando Mut, havia fet bandera del problema, tot i criticant, potser justificadament, la tasca de l’anterior regidor d’urbanisme, Jaume Borràs.

De manera semblant, l’actual alcalde de Gandia va utilitzar Marxuquera, també justificadament, contra Fernando Mut. Ara, set mesos després del nou govern municipal, les coses estan com estaven, sense que coneguem cap avanç significatiu, davant de la impotència i la resignació dels propietaris.

El Grup Municipal Bloc-Verds: Compromís va demanar informació concreta i creïble sobre els compromisos i les previsions del nou govern. I la resposta, realitzada a la passada comissió del 13 de gener, un mes després de la petició, no pot ser més intranquil·litzadora: el govern s’ha limitat a manifestar que han demanat ajuda tècnica a la Conselleria, sense concretar absolutament res més.

Per això, des de Compromís es vol demanar al govern presidit pel Sr. Torró, i especialment a ell, que marque en la seua agenda, de manera prioritària, la resolució del problema en què s’ha convertit Marxuquera (i, també Rafalcaid), i que faça efectiva la seua promesa electoral, no siga cosa que en esta legislatura es torne a repetir el que va passar a l’anterior amb els actors canviats.