Els econacionalistes presenten una moció perquè la Corporació Municipal es manifeste en contra d’eixa venda i que reclame a la Generalitat que l’hospital de Gandia s’acabe d’una vegada per totes, es pose en funcionament i que la seua gestió siga pública.

El Grup Parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes presentarà una proposició per a exigir al Govern Valencià que eixes dues peticions es complisquen al més aviat possible.

FACUND PUIG: “Ens sembla molt preocupant la voràgine cap al precipici a què ens està duent la gestió de la Generalitat Valenciana. Molt preocupant.”

GANDIA, 24 de gener de 2012

Recentment, s’han publicat notícies en diversos mitjans de comunicació que, citant fonts de la Conselleria de Sanitat, informen de la possible venda de l’hospital de Gandia que actualment està construint-se, a una empresa privada perquè l’acabe i després el gestione.

Per al Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia la notícia resulta  complicada d’entendre si tenim en compte les declaracions realitzades fa mes i mig pel Conseller de Sanitat, en una visita realitzada a la nostra ciutat, quan afirmava que hi havia previstes consignacions suficients per acabar l’obra enguany i per a equipar-la durant els exercicis 2013 i 2014.

Així, consideren que “la venda de les instal·lacions hospitalàries i la posterior privatització suposaria un canvi radical en el model de gestió sanitari dut a terme fins ara a la nostra comarca i contravindria les peticions d’ajuntaments, sindicats i associacions ciutadanes que, des del principi de la gestació del nou hospital, van apostar perquè fóra de gestió pública. De la mateixa manera, entraria en una absoluta contradicció amb les garanties oferides reiteradament per la Conselleria de Sanitat en el sentit que la gestió del nou hospital de Gandia no es privatitzaria.”

Compromís no entén com una infraestructura construïda sobre sòl cedit gratuïtament pels propietaris de terrenys i construïda amb diners públics pot ser venuda ara amb tanta facilitat.

“De la mateixa manera que no podem compartir la voràgine privatitzadora de serveis públics bàsics en funcionament en què sembla haver entrat l’administració autonòmica valenciana per a resoldre els seus greus problemes de tresoreria.”

Facund Puig ha anunciat la presentació d’una moció al pròxim Ple de l’Ajuntament perquè el consistori:

– Rebutge qualsevol tipus de privatització o venda de les instal·lacions hospitalàries de Gandia.
–  Inste la Conselleria de Sanitat a buscar solucions per poder finalitzar les obres, dotar l’hospital amb l’equipament necessari i crear les plantilles de personal que puguen oferir un servei públic hospitalari en condicions.

D’altra banda, Puig ha anunciat que el Grup Parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes presentarà una proposició per a exigir al Govern Valencià que eixes dues peticions es complisquen al més aviat possible.