Els regidors de Xeraco i Gandia demanaran als ajuntaments de la comarca que insten el Ministeri d’Ocupació a que incremente les inspeccions a les ETT que contracten persones que treballen en el sector agrícola i que introduïsca els canvis normatius necessaris per a evitar que els abusos continuen produint-se.

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví presentarà una proposta en aquest sentit.

GANDIA-XERACO, 20 de febrer de 2012
El portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xeraco, Francesc Serralta i el regidor del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig han presentat aquest matí en roda de premsa una moció, que serà debatuda en tots els ajuntaments de la comarca, en la que pretene alertar de la greu situació per la qual travessen els collidors de la Safor-Valldigna.

“De tots és conegut que els hòmens i les dones que treballen en la recol·lecció de taronges sempre han patit unes condicions laborals molt adverses. Però, des de l’entrada en el panorama laboral de les ETT a mitjans dels anys noranta, la situació s’ha convertit en molts casos en insostenible. Cada vegada hi ha una menor quantitat de fixos discontinus. Vora el 50% dels treballadors i treballadores del camp són contractats a través d’una ETT. Amb les ETT no hi ha drets d’antiguitat i es perden les possibles indemnitzacions en cas d’acomiadament. No hi ha una vinculació laboral entre les empreses de comercialització de cítrics i els seus treballadors i treballadores”, ha denunciat Serralta.

Per a Puig allò més greu és que “els collidors estan rebent unes percepcions de misèria (en alguns casos es parla de jornals de menys de 10 euros al dia per jornades laborals de més de 10 hores) pel seu treball. Hi ha hagut ja diverses concentracions i actes de protesta per tal de capgirar esta situació.”

De fet, a la nostra comarca, part d’eixes protestes s’han realitzat a Xeraco, des d’on ha eixit la idea de donar suport a les reivindicacions dels collidors. Així, la moció presentada hui demanarà al Ministeri d’Ocupació:

1.- Que incremente les inspeccions a les ETT que contracten persones que treballen en el sector agrícola.

2.- Que introduïsca els canvis normatius necessaris per a evitar que els abusos que hem denunciat continuen produint-se.

Els regidors del BLOC també han anunciat que han traslladat la petició al diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, el qual ha presentat una proposta en este sentit per tal que puga ser assumida pel govern central que en té les competències.