Compromís sospita que darrere de la mesura hi ha criteris polítics, ja que es mantenen oberts – a banda de València – els de Torrent i Alzira, les ciutats de la Consellera d’Educació i la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, respectivament.

Presentaran una moció al Ple de l’Ajuntament i una pregunta a les Corts per tal d’evitar que es deixe sense cobertura formativa permanent al professorat de la Safor.

Gandia, 20 de juny de 2012.- El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha tingut notícies que la Conselleria d’Educació té previst suprimir el Centre de Professors de la Safor, CEFIRE,  ubicat a la nostra ciutat (edifici CSI-COM). Segons sembla, els únics centres que es mantindran oberts a les comarques valencianes seran els de les ciutats de València, Torrent i Alzira. Els criteris seguits per la Conselleria per tal de prendre la mesura serien de caràcter geogràfic. “Però des de Compromís no ho tenim gens clar, en primer lloc, per les dimensions i el nombre d’habitants de la nostra comarca.” A més, el regidor, Facund Puig recorda que no existirà cap altre centre de formació per al professorat des d’Alacant fins a València per la costa, mentre que el de Torrent i València es troben a pocs quilòmetres de distància.

“Curiosament Torrent és la ciutat d’on era alcaldessa la Consellera d’Educació i a Alzira l’ajuntament està regit per la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Per tant, sospitem que els criteris de supressió són més bé polítics”.

Des de Compromís per Gandia es vol posar de manifest el greu perjudici que la supressió del CEFIRE ocasionarà al professorat de la nostra comarca, perquè ha sigut el principal recurs dels docents per millorar la seua formació, “o el que és el mateix, per tal de millorar la qualitat del procés d’aprenentatge dels nostres fills i filles”.

Puig ha anunciat que el seu grup presentarà una moció al Ple de l’Ajuntament de Gandia per tal de demanar a la Conselleria que deixe sense efecte l’odre de supressió del CEFIRE “i perquè el govern local pressione davant la Generalitat”. Compromís, a través del seu grup parlamentari, també preguntarà a les Corts Valencianes al respecte.