Arran de la informació apareguda als mitjans de comunicació sobre l’adjudicació de la gestió de les escoles infantils municipals de Gandia a la UTE denominada Gestora d’Escoles Infantils Municipals (GEIM), el Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia vol fer públiques les consideracions següents:

1.- El procés que ha conduït a l’adjudicació de l’esmentat servei a l’empresa GEIM ha sigut absolutament opac. Els regidors dels grups de l’oposició no han tingut la possibilitat d’accedir en cap moment al plec de condicions ni als criteris d’adjudicació del servei.

2.- Resulta xocant que l’Ajuntament, per a culminar el procés de privatització, d’una banda, haja rebaixat la càrrega de les obligacions de l’empresa (segons la regidora d’Educació es tanca una escoleta) i, de l’altra, haja incrementat la quantitat amb què indemnitzarà anualment a l’empresa GEIM (200.000 €).

3.- El BLOC-Verds Compromís continua sense entendre que l’Ajuntament de Gandia es despreocupe del futur de les antigues treballadores. La regidora d’Educació afirma ara que l’empresa que gestionarà el servei té llibertat per a contractar les treballadores.

Els regidors nacionalistes creuen que ho entendran perfectament quan es veja el perfil de les noves persones que es contractaran.

4.- Este grup municipal no comparteix de cap manera el fet que Càritas haja d’acomiadar i pagar una indemnització a les treballadores de l’Escola Infantil de Santa Anna pel caprici del govern del PP de no voler tornar a contractar a estes educadores.