Facund Puig: “caldria que es contemplara la subrogació dels treballadors i treballadores que actualment depenen de l’empresa Talher”.

Des del Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia no podem entendre l’obsessió del govern municipal del Partit Popular d’obrir-se nous fronts en matèria laboral. Ara sembla que li correspon el torn als treballadors i treballadores de l’empresa Talher, concessionària del manteniment del servei de parcs i jardins municipals.

I és que l’habitual intransigència en matèria laboral demostrada pel govern popular augura un nou conflicte amb els treballadors i treballadores del servei.

Com ja és norma en este Ajuntament, els grups de l’oposició no han tingut accés a cap tipus d’informació sobre les característiques del plec de condicions per a la nova contracta que pròximament traurà el govern municipal.

Les paraules pronunciades ahir pel regidor d’Hisenda quan va començar a “llevar-se les puces de damunt” afirmant que els treballadors de Talher pertanyen a una empresa privada i, per tant, no es poden demanar responsabilitats a l’Ajuntament, no auguren un plec fàcil per als actuals operaris de Talher.

Des del BLOC-Verds Compromís considerem, d’una banda, que el govern municipal hauria de fer tots els esforços necessaris per a mantindre els llocs de treball de les persones que actualment s’ocupen del servei. I, de l’altra, que, vist que caldrà continuar respectant uns estàndards de qualitat en el manteniment de les zones verdes existents i atendre els nous espais que s’estan incorporant (zones verdes del PAI de Santa Anna, parc periurbà de Santa Anna, Castell de Bairén, voltants de l’alqueria del Duc…), el més lògic seria:

1.- Que en el plec de condicions es contemplara la subrogació dels treballadors i treballadores que actualment depenen de l’empresa Talher.

2.- Que s’aplicara una reducció dels costos laborals pactada amb els treballadors, que incloguera la reestructuració dels torns de treball i l’establiment de jubilacions incentivades.

D’eixa manera, es podrien reduir els costos i mantindre, al mateix temps, uns nivells de qualitat en el servei semblants als actuals.