La Comissió d’Ecomia i Hisenda aprova, amb el vot en contra del BLOC-Verds: Compromís, que la matrícula per al pròxim curs passe de 44 a 80 euros.  

Pel que fa als jubilats-pensionistes i usuaris del Carnet Jove, l’increment és del 190%.

JOSEP M MOYA: “Es trenca el caràcter universal de l’educació i la cultura, frenant l’accés de la ciutadania més humil. La Universitat Popular de Gandia serà cada vegada menys popular”.

El representant del BLOC-Verds: Compromís a la Comissió d’Economia i Hisenda, Josep Miquel Moya ha qualificat  com a autèntica ‘salvatjada’ la decisió del govern municipal d’augmentar els preus de la Universitat Popular de Gandia per al curs 2012-2013. Així, la matrícula passarà de 44 a 80 euros, és a dir, un increment del 82 per cent.

Pel que fa als usuaris que gaudisquen de descompte, com ara jubilats, pensionistes i posseïdors del Carnet Jove, l’increment és més sagnant, ja que abans tenien una reducció d’un 50 per cent i ara serà del 20. Per tant, l’augment és del 190 %.

“És a dir, per a ingressar 60-70.000 euros més, el PP impedirà l’accés de moltes persones a les quals els serà impossible fer front a la nova despesa. A més, es trenca el caràcter universal de l’educació i la cultura, frenant l’accés de la ciutadania més humil. La Universitat Popular de Gandia serà cada vegada menys popular”.

Compromís recorda que el govern va assegurar fa uns quants mesos, davant les denuncies dels econacionalistes, que era fals que s’incrementarien els preus de la UPG. “Per tant, ens trobem davant una nova mentida del govern del PP”.

Segons Josep Miquel Moya, amb els 200.000 euros  que es van invertir, per exemple, en la creació de la platja Varador “s’haguera garantit el funcionament durant dos anys de la UPG, sense haver de castigar, una vegada més, la butxaca de les famílies més humils.”