Facund Puig recorda que Torró contradiu les recomanacions de Rajoy de no augmentar la pressió fiscal, més enllà de la que ha decretat el govern central.

També s’oposen a l’augment d’un 35% del rebut del fem.

Gandia, 19 d’octubre de 2012

Tal i com va anunciar ahir el regidor del Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a la Comissió d’Hisenda, Facund Puig ha votat aquest matí en contra de la proposta del govern del PP d’augment d’impostos, “la més important de la història recent de Gandia”.

Tot i la negativa de l’oposició, la majoria absoluta del PP ha tret endavant una pujada de l’IBI del 21% i de l’impost de vehicles del 25 i el 95 per cent, segons els casos.

En canvi, Puig ha votat a favor de la modificacions de les ordenances pel que fa a la taxa d’ocupació del sòl, subsòl i vol a la via pública i els guals, “ja que no tenen cap repercussió econòmica sobre la ciutadania”.

D’altra banda,  Compromís també ha votat en contra de la proposta d’augment de la tarifa del fem un 35%, fins els 54 euros, “perquè suposa un augment desproporcionat del que haurà de pagar la gent per l’arreplegada del fem. Si això li sumem el rebut que girarà el consorci pel trasllat i tractament, el rebut toral serà de 77 euros”. A més, els econacionalistes consideren que no s’ha tingut en compte el tres requisits plantejats per ells per a donar suport:

– La rebaixa dels costos de l’arreplegada de fem.

– L’augment de les àrees de reciclatge.

– l’Assumpció del mateix dèficit que fins ara assumia l’Ajuntament.

El Bloc-Verds: Compromís reitera que el govern del PP hauria de reconsiderar la seua postura abans del Ple, “donada la magnitud de les pujades, perquè l’economia de la ciutadania no pot assumir més augments d’impostos”.

Finalment, Compromís ha recordat que Torró contradiu les recomanacions de Rajoy de no augmentar la pressió fiscal, més enllà de la que ha decretat el govern central. És a dir, que les pujades no poden ser acumulables.