Posen un model a disposició de la gent perquè a partir de dilluns i fins el 3 de desembre també es posicionen en contra de l’augment “més brutal i injust de la història de Gandia”.

Gandia, 16 d’octubre de 2012

Tal i com van anunciar al seu dia, els regidors del Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia han presentat aquest matí les al·legacions contra “la brutal pujada d’impostos aprovada pel govern municipal, la major de la història de la ciutat”.

Cal recordar que la pujada contemplava:

D’un 21% de l’IBI.
D’un 25% de l’Impost de Circulació de Vehicles.
D’un 90% de l’impost de circulació per a ciclomotors i motocicletes de menys de 125cc.
D’un 40% del preu de recollida de fem.

Des de Compromís van denunciar que s’havia pres el camí més fàcil, el de la pujada d’impostos, en lloc d’intentar disminuir les despeses. En aquest sentit, van alertar que era un moment horrible per a plantejar aquestes pujades d’impostos tan exagerades i van proposar alternatives a les pujades que no van ser acceptades.

“Com que el govern va acabar fent el que li va donar la gana, ja vam anunciar que presentaríem al·legacions als increments en el moment en què es publicaren els acords”.

Així, han preparat dos tipus d’al·legacions: Un model que el presentaran els dos regidors del grup municipal i un altre que serà firmat per la ciutadania que ho desitge:

a.- Coincidència temporal de diverses pujades d’impostos en un moment econòmicament molt difícil per als ciutadans.

b.- L’Ajuntament de Gandia contravé les reclamacions del Ministeri d’Hisenda en el sentit que desaconsella l’acumulació d’increments de l’IBI per a l’exercici 2013.

c.- L’Ajuntament continua sense aplicar bonificacions a l’Impost de Circulació de Vehicles relacionades amb el tipus de carburant o amb les característiques dels motors i la seua influència en el medi ambient.

d.- L’Ajuntament hauria de fer esforços per a poder abaratir els costos de l’arreplega de fem:

– Reduint un dia de l’arreplega.

– Incrementant el reciclatge.

– Assumint una part important del dèficit generat pel servei.

e.- L’Ajuntament de Gandia, com a municipi de gran població que és, hauria de comptar amb un òrgan per a la resolució de reclamacions econòmiques i administratives, que el nostre grup ha demanat moltes vegades. Este òrgan hauria d’haver dictaminat sobre els projectes d’ordenances fiscals i, com que no existeix encara, no ho ha pogut fer.

#aixòhopaguestu

La portaveu del Bloc-Verds Compromís, Lorena Milvaques, ha explicat que posaran a partir de dilluns i fins el 3 de desembre, un model perquè la ciutadania també puga presentar al·legacions per registre d’entrada a l’Ajuntament de Gandia. El model està disponible:

– A la web: www.gandia.compromís.ws (ací)

– Passant pel despatx del Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia (de dilluns a divendres al matí).

– O sol·licitant el model d’instància al correu [email protected].