Un dels punts d’estalvi que contempla l’empresa adjudicatària del servei és la modificació de les potències contractades als edificis públics e instal·lacions municipals.

El BLOC sol·licita que siga el propi Ajuntament qui demane la modificació d’aquestes potències a l’empresa subministradora, per a replantejar a la baixa les condicions econòmiques presentades per la nova empresa responsable del servei.

Gandia, 02 de gener de 2013.-

El Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha presentat hui una al·legació que permetrà abaratir  notablement el nou servei d’enllumenat públic, edificis i instal·lacions municipals i, alhora, un estalvi mediambiental.

Deixant al marge l’opinió del Grup Municipal al voltant de la externalització d’aquest servei, sembla que els avantatges de la nova modalitat de gestió proposada radicarien, segons el govern municipal, en l’estalvi que poden suposar les inversions previstes en l’Avantprojecte d’Obra i Explotació que en aquests moments es troba en procés d’informació pública.

La portaveu de Compromís, Lorena Milvaques, assenyala que, segons  la memòria presentada, l’empresa adjudicatària de la futura gestió es comprometrà a mantenir la facturació actual del subministrament elèctric i, fins i tot, a rebaixar-la, en base als estalvis aconseguits gràcies a les inversions previstes. A més, “als tres anys inicials hi ha una mena de carència, o un nou préstec encobert, a què tant ens hem acostumat en la ciutat en els darrers anys”.

Tanmateix,  aquest avantprojecte arreplega les conclusions d’una auditoria energètica “realitzada per una empresa que desconeixem”, en la que es plantegen, entre d’altres, canvis en les instal·lacions, les làmpares o les lluminàries, a més de la reducció o optimització de la potència contractada en un bon nombre d’edificis o instal·lacions municipals que han estat auditats.

L’al·legació de Compromís es basa en aquesta última mesura, ja que considera que hauria de ser el titular del contracte, és a dir, l’Ajuntament de Gandia, qui de manera immediata proposara aquesta modificació, la qual cosa faria, a més, que el punt de partida per a la futura externalització, és a dir, la quantitat econòmica de facturació base, fora menor.

Dit d’altra manera, apunta Milvaques, “no ens sembla raonable ni probablement ètic que una simple telefonada puga suposar beneficis per a l’empresa adjudicatària del futur contracte del servei energètic de la ciutat de Gandia”.

La avantprojecte parla d’una facturació base de 1’8 milions d’euros. La modificació dels contractes de potència en vigor en molts edificis de la ciutat suposaria un important estalvi per a Gandia.