El Grup Municipal qüestiona els resultats presentats per Transparència Internacional, de la mateixa manera que va fer quan es parlava d’altres corporacions anteriors.

Gandia, 24 de gener de 2013.-

El Grup Municipal de Bloc-Verds: Compromís qüestiona profundament els resultats sobre nivells de transparència que recentment ha fet públics l’organització Transparència Internacional.

Aquesta no és la primera vegada que ho fa, ja que el BLOC, tal i com assenyala el regidor Facund Puig, “ja va dubtar de la fiabilitat dels indicadors que s’utilitzen quan els protagonistes eren les corporacions dirigides pel Partit Socialista”.

Puig explica que el nivell d’exigència de l’organització “es més bé escàs, i els criteris per a decidir si un Ajuntament és transparent o no es basen en una quantitat ínfima de dades, que tots els ajuntaments haurien d’aportar en qualsevol ocasió”.

Per a Compromís la transparència és una qualitat “molt més exigent” i per a que un Ajuntament siga veritablement transparent “hauria de posar a l’abast de tots els ciutadans i dels seus representants polítics, qualsevol tipus d’informació que els demanaren, no només aquella que li interesse propagar”.

Aquesta afirmació, apunta Puig, “la fem amb coneixement de causa perquè estem  patint-lo dia a dia, ja que el govern de Gandia és un govern opac i si es caracteritza per alguna cosa és per la falta de transparència al oferir informació als grups de l’oposició”.

Innumerables exemples d’opacitat del Govern Municipal del Partit Popular

Són moltíssims els exemples que pot aportar Compromís per a il·lustrar la falta absoluta de transparència del Govern del Partit Popular. Per exemple “un anys desprès, continuem sense conèixer el cost del concert de David Bustamante o la despesa dels esdeveniments lúdics fets aquest estiu com ara els maremàgnums o els concerts de grans artistes”.

D’altra banda, continua Puig, “també desconeguem quin és el cost del lloguer de locals com Coco-Loco o el Búho i tampoc coneixem ni la plantilla, ni les nòmines de tota la gent contractada per la empresa pública municipal. De fet, vam ser expulsats del Consell d’Iniciatives públiques per ser un element incòmode que sol·licitava constantment informació”.

Per tot això, Compromís dubta moltíssim dels indicadors emprats per aquesta organització per a avaluar la transparència municipal de Gandia i lamenta que notícies com aquestes “serveixen a un govern opac com el de Gandia per a omplir-se la boca de ser el que no és”.