Facund Puig mostra la seua preocupació perquè el nou auto judicial que suspèn de forma cautelar el procés de licitació del concurs públic de subministrament d’aigües i clavegueram argumenta comportaments irregulars per part del govern local durant el procés.

Els nacionalistes alerten que la suspensió deixa a l’Ajuntament de Gandia en una situació econòmica complicada i l’obligarà a reformular el pla econòmic financer per als pròxims anys.

Consideren vergonyós que encara no s’haja convocat cap òrgan per informar l’oposició.

Gandia, 31 de gener de 2013.-

El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís ha tornat a mostrar hui la seua preocupació després de conèixer l’auto judicial del jutjat del contenciós administratiu número 3 de València suspenent, de forma cautelar, el procés de licitació del concurs públic de subministrament d’aigües i clavegueram que l’Ajuntament de Gandia havia encetat i que ha estat demandat per Aquagest Levante.

Per al regidor, Facund Puig, la notícia deixa en una situació molt complicada a l’Ajuntament de Gandia, “ja que és extremadament dur a l’hora de valorar el pressumpte tracte de favor cap a l’empresa Aguas de Valencia. Fins i tot, algun mitjà de comunicació parla de reunions entre l’empresa i el govern per arreglar el contracte”.

La jutgessa també fa referència a que el govern  anterior va cobrar els més de 70 milions dels canons provinents de la concessió de l’aigua potable i el clavegueram, però no els va invertir en millorar la xarxa de distribució de l’aigua, tal i com denunciava el BLOC-Compromís. “El PP també dia que volia arreglar el desastre, però en canvi ens ha portat a aquesta situació.”

Puig ha assegurat que l’auto tindrà conseqüències greus sobre les arques municipals, ja que el govern perdrà més de 8 milions d’euros en els pressupostos de 2012, 2013 i successius exercicis. A més, obligarà a modificar el pla econòmic financer.

Finalment, Compromís considera “vergonyós” que a hores d’ara encara no s’haja convocat cap òrgan per tal d’informar l’oposició. “Si no ens convoquen abans, preguntarem sobre la resolució judicial a la Junta de Portaveus prevista per al dilluns pròxim”.