Article de Daniel Muñoz, secretari de Medi Ambient del BLOC de Gandia, publicat al Levante EMV el 09-02-2013.

Aquest cap de setmana a Gandia hem viscut dues jornades importants per al Medi Ambient, farcides d’activitats d’educació ambiental per als ciutadans: una a la marjal, amb motiu del Dia Mundial dels Aiguamolls; i una altra al Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, commemorant el Dia de l’Arbre.

És imprescindible l’educació ambiental, una eina per conscienciar tothom de la importància de la natura a les nostres vides, de com l’entorn natural tan ric que tenim a la ciutat ens protegeix i ens abasteix. Jo, personalment, vaig tornar a casa orgullós de haver plantat una carrasca a les faldes del Mondúver, i satisfet de l’equip de monitors que em va explicar, amb gran detall, per què cal cuidar aquests espais i quines són les amenaces que patim si no ho fem.

El què no puc entendre és per què no hi ha uns cursets d’educació ambiental al nostre Ajuntament. I tampoc puc entendre com es poden fomentar aquestes activitats de respecte del nostre entorn natural i, alhora, aprovar un pla especial per a la marjal que contempla un camp de golf. Com fomentes la repoblació quan sols fas que tallar arbres als parcs de la ciutat per a fer espectacles, i asfaltar places públiques?

Hem de recordar que les mesures del Partit Popular de Gandia en matèria medioambiental han consistit a projectar un camp de golf a un aiguamoll catalogat i protegit amb nombroses lleis medioambientals; la voluntat de vendre “al millor postor” un espai natural incomparable com ho és la platja de l’Ahuir; construir uns “super xiringuitos” a la platja Nord, obviant la llei de Costes; i altres propostes que esperem no arriben enlloc: la passarel·la a Xeresa, l’entrada nord a l’autopista o el camp de golf a Marxuquera.

No voldria oblidar-me de l’inexistent treball en prevenció d’incendis forestals, en una terra on any rere any el drama del foc ens colpeja cada vegada més fort. Tothom sap que els incendis s’apaguen a l’hivern i a aquesta ciutat, amb molta muntanya al darrere, no hem tingut una brigada forestal per a netejar barrancs pròxims a urbanitzacions on el perill d’incendi és tan elevat.

Aquest comportament no m’estranya en absolut, ja que és el mateix a tot arreu del País Valencià per part del Partit Popular. Molt bones intencions que no es corresponen amb els sues actes només té un nom: la hipocresia del senyor Torró i el seu equip de govern.