Els nacionalistes recorden les crítiques del Partit Popular quan estaven a l’oposició i el Partit Socialista tenia l’escultura mig abandonada a la antiga Depuradora del Grau.

Gandia, 18 d’abril de 2013.-
El Grup Municipal de Compromís ha denunciat l’estat lamentable en el que es troba l’escultura del Tirant, sis mesos després de la torbonada del passat setembre. Segons explica la regidora Lorena Milvaques no es pot permetre que “una escultura com aquesta, que tants diners ha costat als gandians, es trobe feta pedaços i reballada al sol com si no valguera res”.

L’escultura del Tirant, obra de Ramón de Soto, va ser afectada per la torbonada que va esdevenir a Gandia, coincidint amb la Fira i Festes i actualment, es troba al sol del Parc Ausiàs March, al costat de l’edifici d’Escoleta i l’Escola de Música: “És contradictòria la deixadesa que està mostrant el Partit Popular amb aquesta obra, més encara si tenim en compte que el mateix grup en la seua època d’oposició va ser molt crític amb el fet de que es trobara als terrenys de la Depuradora de Gandia.

A més a més, continua Milvaques, “la estàtua va costar, en el seu dia, molts diners de restaurar, pel que és encara més lamentable que ara l’abandonen de la mateixa manera, feta pedaços, i patint inclemències climatològiques, que la poden portar a un perillós procés de degradació”.

Finalment, Milvaques s’ha referit al perill que pot suposar per als xiquets i les possibilitat de robatori: “Els troços de l’estàtua es trobem a l’aire lliure, en una zona on diàriament hi passen molts xiquets, pel que pot passar que algun escolar resulte ferit. A més només té una tanca com a protecció i hi ha perill de que algun intente robar-la”.

És per aquests motius que el Grup Municipal de Compromís insta al Govern de Partit Popular a que actue de manera immediata, i “prenga les mesures que siguen necessàries, per a que no és llence a perdre aquest símbol artístic de la nostra ciutat”.