Puig accedeix a un edicte, signat per l’alcalde, sobre el pla de disposició de fons de la tressoreria de l’Ajuntament de Gandia.

Les entitats financeres ocupen la cinquena posició pel que fa al pagament, mentre que les ajudes socials i els proveïdors estan en la 10 i 11, respectivament.

Compromís demana al Govern local que canvie l’ordre de prioritats en favor de les ajudes socials i els proveïdors.

Gandia, 6 de Maig de 2013.-

Al Ple de l’Ajuntament celebrat dijous passat, el PP va desestimar les al·legacions presentades pels regidors del Grup Municipal de Compromís i va aprovar definitivament el pressupost de 2013. Els econacionalistes justificaven la impugnació presentada al pressupost en el fet que este document no arreplegava partides per a pagar l’amortització dels préstecs contrets per les empreses públiques municipals. Eixe fet contravé de manera clara el que disposa la Llei d’Hisendes Locals.

“La crítica de Compromís ha provocat que el regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, vulga aparéixer com el gran defensor del pagament del deute que l’Ajuntament té actualment amb els proveïdors i com a espècies de líder anticapitalista que qüestiona el pagament de les quotes que es deuen als bancs. Pèro el posicionament popular no se sustenta”. Puig argumenta 3 raons per demostrar que el PP falta a la veritat:

1.- Durant el primer trimestre de 2013, segons han pogut saber de l’informe de l’Interventor, els bancs ja s’han cobrat 1.642.000 euros del que li deu l’Ajuntament. “El que no sabem és la quantitat total deguda ni els interessos de demora que açò ha ocasionat”.

2.- L’Art. 187 del Reial Decret Legislatiu 2/2044, de 5 de març que aprova el text refòs de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals contempla que “la expedición de las órdenes de pago habrá de acomodarse al plan de disposición de fondos de la tesorería que se establezca por el presidente que, en todo caso, deberá recoger la prioridad de los gastos de personal y de las obligaciones contraídas en ejercicios anteriores”. Així, l’edicte de l’Ajuntament de Gandia sobre “Pla de disposició de fons de la tressoreria de l’Ajuntament de Gandia” recull una prelació dels pagaments. En aquest llistat els bancs hi ocupen la cinquena posició, mentre que les ajudes socials i els proveïdors, la desena i l’onzena (els darrers llocs), respectivament. ( http://bop.dival.es/bop/drvisapi.dll?MIval=DI_VerEdictoVis&idEdicto=2100113&milidioma=C )

3.- Difícilment l’Ajuntament pot pressumir d’estar pagant els proveïdors quan, l’informe del Pla d’Ajust del primer trimestre desvetla que el deute del consistori és de 35 milions d’euros.

“La conclusió és ben clara: l’Ajuntament no paga ni als proveïdors ni als bancs, però mentre els bancs tenen mecanismes per cobrar-se el deute, els proveïdors no tenen un altre remei que esperar que la hisenda municipal es digne a satisfer els seus deutes”.

És per tot això, que el Grup Municipal de Compromís demana al PP que investisca la prelació dels pagaments i que “canvie l’ordre de prioritats en favor de les ajudes socials i els proveïdors”.