Més de 30 persones participen a la primera de les xerrades informatives als barris que organitza Compromís per Gandia

Laura Morant: “Nosaltres, rescatem persones no bancs, i continuarem amb estes reunions informatives per ajudar la gent afectada per l’estafa dels bancs o altres temes que preocupen la ciutadania”.

Gandia, 22 de maig de 2013.-

Més de 30 persones van participar ahir a la xerrada que sota el títol Pràctiques bancàries abusives organitzada per Compromís, al Centre Social de la Plaça El.líptica.

Presentada pel sociòleg Pau Perez i la secretària Local de Compromís per Gandia, Laura Morant, es va informar els presents de com reclamar contra els abusos de les preferents, i de les obligacions subordinades, entre altres exemples. Un drama que estan patint milers de persones com va explicar l’advocat Vicent Estruch, qui  va  indicar que un 90 % dels jutges donen la raó als clients d’entitats bancàries que han estat víctimes de la immoralitat de molts directors.

Així, Estruch va comentar que el primer rescat a la banca no el va fer Merkel, “el vam fer els ciutadans de l’estat Espanyol que deixarem els nostres diners a les caixes on coneixiem els directors que “eren de confiança” i sense adonar-nos-en ens hem vist enganyats.”

L’advocat també va explicar que, “encara és molta la gent que té por de reconéixer que ha estat estafada, per això hi ha molts afectats de preferents que no saben què fer. La por també la tenen a l’hora de denunciar el que està passant, perquè si tots ens posarem d’acord en denunciar l’abús de la banca, començarien a canviar les coses. L’interés bancari, ara, de l’arbitratge, que s’està oferint als clients, és sospitós, atés que la banca sempre pretén guanyar, tot i haver estafat milers de persones amb preferents i obligacions subordinades”.

A la xerrada també es va animar la ciutadania a denunciar les pràctiques abusives: “Quan es demana informació al director de la mateixa oficina de “tota la vida”, negarà moltes contractacions abusives i enganyoses i si se l’apreta molt, dirà, que és cosa “dels de dalt”. La gent s’ha d’atrevir a denunciar casa cas particular i recuperar els seus estalvis”.

“Nosaltres, rescatem persones no bancs, i continuarem amb estes xarrades informatives per ajudar la gent afectada per l’estafa dels bancs o altres temes que preocupen la ciutadania”, ha anunciat Laura Morant.