Milvaques recorda les crítiques del PP quan era a l’oposició i la promesa electoral de Torró.

Demanen la convocatòria de la Comissió d’Urbanisme perquè s’informe  sobre quina és la situació administrativa de les obres, la previsió  de finalització dels treballs i el balanç econòmic que farà aquest govern sobre les actuacions pendents, així com dels resultats obtesos de l’auditoria i de les queixes i deficiències aportades pels veïnat.

Gandia, 4 de setembre de 2013.-

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal de denunciar, una vegada més. el retard en la tan desitjada i definitiva solució a les obres d’urbanització de Marxuquera. De fet, Milvaques ha iniciat la compareixença recordant dues cites literals d’Arturo Torró i Víctor Soler, respectivament, als seus blogs personals quan eren a l’oposició: La primera de l’any 2009: “Hoy seré breve; básicamente porque no me quiero repetir en una cuestión tristemente reivindicada durante años por los vecinos de un barrio de Gandia: Marxuquera ……. La cuestión de Marxuquera se ha convertido en un problema perenne para el Ayuntamiento, y que el Sultán Orengo, desde su atalaya del poder, ni ha querido, ni ha acertado a resolver”.

I la segona de l’any 2008: “Hace aproximadamente 10 años comenzaron a moverse papeles, ideas y planos sobre las urbanizaciones de Marxuquera….. Desde entonces hasta hoy hemos asistido a varios episodios con un argumento común que és la improvisación, el descontrol y el engaño permanente”.

Segons Compromís, aquestes paraules de l’alcalde i del primet tinent d’alcalde continuen més vives que mai, “però amb una diferència, que ara podríem ser nosaltres els qui les dedicarem a ells. I és que, després de 2 anys i mig de govern amb majoria absoluta del PP, i després d’escoltar al Sr. Torró en més d’una ocasió falses promeses, la solució a la urbanització de Marxuquera continua sense arribar. Una situació quasi ja desesperant per al veïnat.”

Milvaques també ha recordat al que al punt 531 del seu programa electoral prometia als veïns de Marxuquera, ara fa exactament 2 anys i 4 mesos: “Se finalizará la urbanización de las distintas unidades de ejecución pendientes  y se propondrà un arbitraje”…. I es posarà, com ja li va dir ell a l’anterior alcalde de Gandia, fa 5 anys: “ Manos a la obra y cierre en el menor espacio de tiempo este lamentable episodio…”

Doncs bé, segons denuncien, ara fa 1 any,  es va realitzar la tan desitjada per al PP auditoria per valorar l’estat de cadascuna de les 9 unitats urbanístiques de Marxuquera.

També fa 1 any, que l’informe d’eixa auditoria va ser presentat i que els veïns li remitiren a l’Ajuntament el seu llistat de queixes i deficiències.

El mateix temps ha passat des que que la Directora General de Medi Ambient es reunia amb els residents de les distintes unitats per informar de la situació.

I ara fa 1 any, que s’assegurava que s’anava a redactar el projecte i traure a concurs l’obra per tal d’adjudicar-la i licitar-la.

“Però l’única cosa certa, és que a dia de hui, un any desprès, res de tot això és cert. Mentre que el Sr. Torró encara no ha tingut a bé reunir-se amb ells per donar-los cap explicació, fet que és totalment intolerable, els veïns i veïnes de Marxuquera continuen sense notícies, sense saber què passarà a partir d’ara.”

Per a la regidora és intolerable i impropi d’un representant de la ciutadania, més encara si llegim les paraules que fa 5 anys li dedicava el Sr. Torró al Sr.Borràs, ex regidor socialista d’Urbanisme, on li manifestava: “Hay que actuar con responsabilidad y cautela, responsabilidad de saber que no se puede engañar mas a estos vecinos que por desgracia han tenido que sufrir, alcaldes mas pendientes del folklore político que de la rigurosidad propia del cargo que desempeñan, y por último, cautela para saber que el dinero que se estan gastando es el de todos los ciudadanos, y los políticos somos meros representantes de la ciudadanía …..”

En conclusió, com fa 4 anys expressà Carla Ripoll, ex-regidora i companya del Sr. Torró i del PP: “Marxuquera és una urbanización completamente inacabada. Esta situación es fruto de una negligencia del gobierno anterior y también del presente. Llevamos dos años de legislatura, con un cambio de concejal, y las obras siguen sin finalizar”.

És per tot això que, des de Compromís, li han exigit a l’alcalde de Gandia: D’una banda, un compromís ferm amb el districte de Marxuquera i que marque en la seua agenda, de forma prioritària, la resolució del problema de la urbanització del districte i complisca la seua promesa electoral, evitant així que s’allargue el problema tota la legislatura.

I, d’altra banda, que es convoque  la  Comissió d’Urbanisme  i que s’incloga aqueeste assumpte com a punt de l’orde del dia, “per tal que se’ns informe  quina és la situació administrativa de les obres, la previsió  de finalització dels treballs i el balanç econòmic que farà aquest govern sobre les actuacions pendents, així com dels resultats obtesos de l’auditoria i de les queixes i deficiències aportades pel veïnat”.