Tot va començar quan el nostre actual batlle arribà al consistori ara fa 2 anys, ràpidament i amb decisió anunciaren el nou Pla d’Usos de la Marjal  i la possible urbanització de la platja de l’Ahuir. El model econòmic “made in pp” arrancava motors, un model que, tota mena d’institucions i governs d’arreu d’aquesta nova Europa, han qualificat com a extint i causant d’aquesta interminable recessió.

Després d’aquests 2 anys la situació actual és desoladora, el Pla d’Usos de la Marjal va i torna de Gandia a València amb contínues modificacions per a poder aprovar un camp de golf il·legal, mentre la platja de l’Ahuir tremola de por al advertir el seu futur.

Al caure la nit ,ella, “la platja”, s’imagina als arquitectes que participen en el concurs d’idees per urbanitzar-la entre papers, dissenyant els nous complexos hotelers, desmembrant-la pel mig per a construir carrers i plantar-hi faroles per tot arreu.

Poc a poc, va fent-se a la idea que pot ser, un dia, ja no puga veure la llum de les estreles, ni contemplar el massís del Mondúver al trencar el dia, ella  tan sols vol recuperar aquella magnífica devesa de pins que tenia al davant quan era jove,vol sentir com les séquies d’aigua clara desaigüen en ella.

Aquesta platja es sent especial com la sentim tots els gandians, conscients de la importància, de la bellesa i de la peculiaritat d’un espai  dels que ja no queden al mediterrani.

A  ella ja sols li resta que algú la defense davant d’aquest atac, som nosaltres qui hem de fer-ho, hem d’alçar la veu i dir-li al “pp”que l’Ahuir no es toca si no és per estimar-la. Ja prou de mentides, aquest govern no ens pot dir que el concurs d’idees per a la urbanització de l’Ahuir tindrà en compte el valor mediambiental  de la zona i després afegir el  requisit imprescindible de dissenyar complexos hotelers, no ens pot dir que tindrem veu en aquest projecte i no fer-nos partíceps.

Desemmascarar als mentiders del PP no és suficient, com que no tenen vergonya, ells segueixen roda i volta, encabotats en les seues idees sense escoltar ningú, ni ciutadania , ni oposició,ells passaran per damunt de qui faça falta. És l’hora de plantejar alternatives, la ciutat no necessita cap ampliació per a millorar el turisme, és tot el contrari, Gandia requereix de polítiques noves que cap govern anterior s’ha decidit a dur endavant, politics valents, que d’una vegada per totes, soterren aquests plans megalòmans tipus, (Racó de Tomba ressort, Ahuir ressort i Marjal ressort), ara toca liderar el canvi, elaborar un pla d’ordenació territorial per protegir i millorar els recursos locals, donar-li  un valor afegit a la ciutat i crear una marca que ens caracteritze i ens  impulse cap a un model sostenible.

Mentrestant l’Ahuir tremola i espera  les eleccions les quals li donen  la veu al poble per fer fora aquest grup d’ineptes que no se n’adonen que no volem seguir el camí que ells han triat.

* Daniel Muñoz és responsable de Territori de Compromís per Gandia. *Article publicat a l’edició digital de la revista Gente de la Safor: http://gentedelasafor.com/not/21831/l_ahuir_tremola