A la Comissió d’Hisenda s’ha aprovat la setena tanda de factures extrajudicials per valor de 154.700 euros. Així, ja es superen els 6’7 milions d’euros en factures fora de pressupost.

Gandia, 4 de desembre 2013.-

El Grup Municipal de Compromís per Gandia ha denunciat el malbaratament que continua tenint l’ajuntament amb els diners de tots els gandians. Així ho manifestat el regidor Facund Puig després d’acudir a la última Comissió d’Hisenda en la que s’ha aprovat la setena tanda de factures extrajudicials per valor de 154.700 euros.

Amb aquesta quantitat, l’ajuntament acumula ja més de 6’7 milions d’euros en factures que no han pogut ser pagades a l’exercici 2012 per no tindre una consignació pressupostària: “Aquesta xifra és una autèntica barbaritat. El govern del Partit Popular continua sense contenir les seues ànsies de gastar i es comporta com si res no passara”.

Segons ha explicat Puig, hi ha alguns apartats molt cridaners en la nova relació de factures aprovades a aquesta comissió. Un d’ells és que existeixen fins a 18 factures de deute a col·legis públics i concertats per beques de menjador de l’any passat. És a dir, els centres educatius de Gandia porten més d’un any esperant a que l’ajuntament li pague el que els deu, mentre que els centres ja han satisfet el que pertoca a les empreses proveïdores.

“Els centres no poden actuar de banc de l’ajuntament, més encara quan estan patint una situació complicada  a causa de les retallades del Govern. Per això cal que es busquen els mecanismes adients per tal que les beques es paguen amb puntualitat”, ha assenyalat Puig.

D’altra banda, Puig també s’ha referit a altre aspecte que resulta “molt poc gratificant”. En concret, ha explicat que al nou grup de factures es contempla una quantitat de 41.000 euros -en dietes- que es deuen encara als voluntaris de Protecció Civil, en aquest cas, des de l’any 2011.

Per a Puig, no és just que els voluntaris “porten dos anys sense cobrar les dietes que els corresponen per un treball que fan d’una manera desinteressada”. Per això, el regidor de Compromís reclama “sensibilitat a l’ajuntament amb aquest col·lectiu tan necessari, que té tot el dret a cobrar les retribucions de manera puntual”.