La decisió judicial que anul·la la concessió del servei de l’aigua potable agreuja encara més les irregularitats del document.

Facund Puig adverteix que la no retirada del pressupost pot ser motiu de delicte i farà totalment inviable el futur econòmic del consistori.

Gandia, 19 de desembre de 2013.-
El Grup Municipal de Compromís ha demanat hui la retirada immediata del Projecte del Pressupost del 2014 presentat fa només uns pocs dies pel Govern Municipal de Gandia.

Ho fa després de conèixer la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu que anul·la l’última concessió del servei de submistrament d’aigua potable per a la ciutat. Aquesta decisió suposarà, entre altres coses, que es deixaran d’ingressar un total de 9 milions d’euros, un concepte que estava inclòs en el pressupost per a l’any vinent.

El regidor de Compromís, Facund Puig, ha considerat que la sentència és “molt dura” per a l’Ajuntament i no només per la dada anterior, sinó també perquè deixa sens efecte un acte administratiu d’enorme envergadura –com és la concessió de l’aigua potable per a una població de les dimensions de Gandia– i perquè el jutjat considera que l’Ajuntament ha tingut una actuació contraria a dret i el condemna a pagar les costes del judici.

Puig ha recordat que ja és el segon any consecutiu que el Partit Popular contempla de manera “totalment fictícia una partida de 9 milions d’euros pel presumpte cobrament d’un cànon que en el 2013 no s’ha cobrat i que ja sabem que en 2014 tampoc es cobrarà”. Seguint aquest plantejament, es pregunta Puig, “per què posem al pressupost només 10 milions d’euros? Per què no 15, 20, o 50? Si cap d’ells es cobrarà i ens ajudaria a quadrar, encara que fóra en el món de les il·lusions, un pressupost inquadrable?”.

Compromís ja va advertir dels problemes que comportava la inclusió d’aquesta partida al Pressupost de 2013 i va reiterar la seua posició quan la setmana passada va analitzar el pressupost de 2014. L’edil de Compromís recorda que aquesta situació no l’ha  denunciada només el seu partit, sinó que apareix reflexat també a l’informe de l’interventor municipal.

La sentència de l’Aigua Potable agreuja encara més la situació del Pressupost 2014, que a més a més, no contemplava el pagament de 16 milions d’euros de deutes a bancs; no preveia un superàvit de 4’5 milions d’euros per a la liquidació negativa del pressupost 2012 i no consignava 700.000 euros en pagaments de sentències judicials fermes perdudes per l’ajuntament.

Per tot això, Compromís coincideix amb les declaracions que va fer el regidor d’Hisenda en un mitjà de Comunicació, en les que reconeixia que el pressupost de 2014 és il·legal i presentarà “una impugnació contra el document perquè considerem que és inexecutable”.

Puig  adverteix que si no s’atén a la seua al·legació i no es retira el projecte de Pressupost es provocarà un “greu perjudici en la hisenda municipal, pot ser motiu de delicte, i farà que el futur econòmic de l’Ajuntament de Gandia siga totalment inviable”.