En la passada legislatura, Compromís va advertir que “s’estava estirant més el braç que la mànega en la despesa econòmica”

La regidora Milvaques ha avisat a Torró que, si continua amb la mateixa gestió, aquest no serà l’últim embargament que patirà la ciutat.

 El Grup Municipal de Compromís per Gandia ha expressat la seua decepció més absoluta per la notícia de l’embargament de béns a la ciutat, fruit de l’impagament d’un préstec de més de 6 milions d’euros a una entitat bancària, una situació que ha ocorregut per primera vegada en la història de la ciutat ducal.

Segons ha explicat la portaveu de Compromís Lorena Milvaques resulta “vergonyós” que el consistori es veja avocat “a afrontar aquesta situació inèdita i que la ciutat aparega lligada a notícies tan esperpèntiques que són fruit de la nefasta gestió dels seus governants”.

Tal i com s’apunta la situació d’embargament és el resultat d’un préstec no satisfet signat en l’any 2009, la qual cosa referma la crítica persistent que Compromís va realitzar a la gestió econòmica del Partit Socialista i la Plataforma de Gandia: “Vam insistir què s’estava estirant més el braç que la mànega i els fets ens donen ara la raó de la manera més dura possible”.

Malgrat això l’embargament no és responsabilitat única de l’anterior corporació, sinó que també té la seua el Govern actual: “En el plenari de hui, en què s’han aprovat els pressupostos de 2014, hem advertit al Govern de Torró que si continua amb aquesta mateixa gestió econòmica, aquest no serà més que el primer de successius embargaments que patirà la ciutat”, ha indicat Milvaques.

En el mateix fòrum, la regidora nacionalista ha exigit una vegada més l’eliminació de l’amplíssima llista d’enxufats; la reducció de les dedicacions exclusives dels regidors; o la desaparició de l’empresa pública “com a mesures ineludibles per a contenir el gasto del pressupost municipal i evitar que Gandia acabe amb molts béns més embargats”.