La policia de barri va demanar identificar-se a un redactor i un fotògraf mentre feien un reportatge al parc de l’Alqueria Nova, juntament el veïnat de Roís de Corella.

LORENA MILVAQUES: “Volem saber qui va enviar la policia i amb quin motiu. Si es confirma la informació estarem davant uns fets molt greus que atempten contra la llibertat d’expressió. Torró no pot disposar de les forces i cossos de seguretat segons li vinga en gana. Ni Gandia és el seu ‘cortijo’, ni vivim en un estat policial”.

Gandia, 30 de març de 2014.-

La portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques,  ha exigit al govern local del PP explicacions sobre l’actuació de la policia local, divendres passat, contra un mitjà de comunicació de la ciutat: “Este viernes por la mañana, un equipo de técnico, fotógrafo y periodista de este medio, realizaba un reportaje en el parc Sant Pere de Gandia,  que será publicado la próxima semana, junto con un grupo de casi 20 vecinos del barrio a propósito de la polémica desatada al respecto de las anunciadas obras de reforma en ese espacio. Todo transcurrió con normalidad hasta que, ya casi finalizado el trabajo y, mientras el equipo se dedicaba a obtener fotografías y planos de vídeo de recurso sobre el parque, apareció una agente de la Policía Local de Gandia, que intentó identificar a los miembros del equipo a la vez que les inquiría sobre el motivo de su presencia en el lugar.” Segons el diari digital, la policia de barri va acabar reconeixent que l’havien enviada des de l’Ajuntament. El cap de la Policia Local va negar tindre res a veure, assegurant al mitjà que “la agente que intervino, lo hizo a través de una orden directa desde el Ayuntamiento de Gandia”, que no pudo o no quiso identificar.”

Així doncs, Compromís vol saber “qui va enviar la policia i amb quin motiu. Si es confirma la informació, estarem davant uns fets molt greus que atempten contra la lliberta d’expressió. Torró no pot disposar de les forces i cossos de seguretat segons li vinga en gana. Ni Gandia és el seu ‘cortijo’, ni vivim en un estat policial”.

Milvaques ha assegurat que el seu grup exigirà responsabilitats per tal que fets com aquests “tan lamentables i vergonyosos” no es tornen a produir a la nostra ciutat i ha mostrat el seu suport al veïnat i als mitjans de comunicació, als quals els ha demanat que continuen informant, denunciat i reivindicant tot el que consideren necessari, fent ús d’un dret com el de la llibertat d’expressió “que tant ens va costar aconseguir”.