“D’autèntica vergonya” i “d’imatge pròpia del temps de la dictadura franquista”. Eixos són els qualificatius que ha utilitzat el regidor de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig, per descriure els publireportatges d’autobombo que emet l’Ajuntament de Gandia durant les projeccions de cinema a l’aire lliure que es realitzen pels barris de la ciutat este estiu.

I és que, durant 10 minuts, el ciutadà interessat a vore la pel•lícula que han anunciat que projectaran al seu barri, ha de suportar el NODO que l’Ajuntament de Gandia li endossa en què el comú denominador és com de gran és Torró i quantes obres faraòniques fa per Gandia.

Torró està fent, novament, un ús partidista i interessat del que han volgut anomenar com a “cinema solidari”. Aprofitant la bona fe de les persones i la necessitat que tenen de passar una estona de diversió a la fresca veient una pel•lícula, Torró s’injecta en les seus vides per tal de recordar-los que és el gran dictador que tot ho fa possible i que gràcies a ell podem continuar vivint i respirant.

Fa més de 25 anys que, propiciades per la Mancomunitat de Municipis de la Safor, es realitzen projeccions de pel•lícules a l’aire lliure pels pobles de la nostra comarca i mai s’havia vist utilitzar eixe moment de descans dels ciutadans per aprofitar-lo com a mitjà de propaganda política. Es tracta, al cap i a la fi, d’un exemple més de l’ús de recursos públics per tal de realitzar una promoció totalment partidista en una voràgine que el regidor de Compromís qualifica “d’obsessiva i malaltissa”.

El principal precedent de la iniciativa de Torró el trobem en els NODO que s’emetien durant la dictadura franquista abans de la projecció de cada pel•lícula de manera obligatòria. Però el nostre dictador local encara agreuja més la iniciativa perquè aprofita la voluntat solidària de les persones que acudixen a la projecció (el cinema d’estiu d’enguany du l’etiqueta de solidari) per posar en marxa tota una campanya publicitària dissenyada, produïda, emesa i pagada amb diners públics.

Facund Puig aprofitarà la Junta de Portaveus que se celebrarà hui per exigir a Arturo Torró que de manera immediata deixe d’utilitzar el cinema d’estiu d’esta manera tan burdament partidista i permeta que les persones gaudisquen de la pel•lícula que han decidit anar a vore sense necessitat d’haver-se d’engolir, entre els mossos d’entrepà i els glops de cervesa, l’ego desmesurat de l’alcalde de Gandia.