Compromís ha pogut comprovar que l’Administració d’Hisenda ha començat a enviar cartes a determinats clients d’IPG on se’ls exigeix que, d’ara endavant, en lloc de pagar el que deuen a l’empresa pública, ho ingressen en un compte de l’Agència Tributària. La quantitat deguda per l’empresa pública seria, almenys, de 659.000 euros.

Milvaques demana la compareixença urgent del gerent de l’empresa pública, l’alcalde de Gandia i el regidor d’Hisenda per conèixer la situació econòmica real de l’empresa pública.

El grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha constatat la desesperada situació econòmica de l’empresa pública, depenent del consistori, Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), fins al punt, asseguren, que l’Administració d’Hisenda ha començat a enviar cartes a determinats clients d’IPG en que se’ls exigeix que, d’ara endavant, en lloc de pagar el que deuen a l’empresa pública, ho ingressen en un compte de l’Agència Tributària.

“Fins ara, d’IPG sabem que és un niu ‘d’enxufats’ (es parla de més de 120 persones); coneixem la manera opaca que té de treballar (l’oposició no té la possibilitat de controlar les operacions que realitza, els serveis que presta o les inervsions que promou); sabem que està arruïnada econòmicament (a 31 de desembre de 2013 devia 45 milions d’euros als bancs i 16 milions als proveïdors); tenim notícies que l’Ajuntament (a pesar de l’informe contrari de l’interventor) li injecta liquidesa de manera permanent. Tot això, més o menys, ho jem pogut anar aclarint i contant. El que desconeixíem per complet és que la situació econòmica de l’empresa pública és tan desesperada que ha obligat a Hisenda a iniciar embargaments a tercers”. Segons la documentació a la qual ha tingut accés la portaveu municipal de Compromís, Lorena Milvaques, el deute amb Hisenda seria, de moment, de 659.000 euros.

És per aquesta raó, que Compromís, exigeix la compareixença extraordinària i urgent del gerent d’IPG, Arturo Torró, en qualitat d’alcalde i president del consell d’administració de l’empresa pública, “mitjançant l’òrgan que vullga, però volem saber quina és la situació econòmica real d’IPG, ja que no tenim accés a cap fòrum on se’ns informe. Cal recordar, que el responsable d’Hisenda va dir, per justificar la darrera injecció econòmica de 3,5 milions d’euros (amb informes negatius de la Intervenció Municipal) a l’empresa pública, que ajuntament i empresa són una mateixa unitat. Ara entenem la urgència per realitzar l’operació econòmica”.

Milvaques ha anunciat que una de les primeres accions del nou govern serà promoure una auditoria pública dels comptes municipals i exigiran responsabilitats allà on calga: “El que està passant és una autèntic escàndol i una vergonya. Gandia no es mereix aquest govern”.