LORENA MILVAQUES: “Estem cansats d’un govern del PP que s’ha oblidat de la ciutadania i que tan sols es mou per interessos privats”.

VICENT MASCARELL: “Ens veiem obligats a emprar un instrument excepcional per una situació política excepcional”.

Aquest matí han comparegut els portaveus dels Grups Municipals de PSOE i Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell i Lorena Milvaques, respectivament, per anunciar que faran valdre que representen més de 2/3 parts del total de regidors del consistori per forçar un Ple Extraordinari i obligar al govern del PP ha donar explicacions sobre el ‘cas Coco-loco’ i el Pla de Vials, després que se’ls haja negat reiteradament la informació al respecte.

Una mesura a la que, segons Milvaques, es veuen obligats “davant l’opacitat total i absoluta d’aquest govern del PP, que ni és transparent en la seua gestió, ni molt menys en les seues formes. Un govern que amb cada acció endeuta més i més l’administració local i, a més, de forma conscient, el que és més greu encara. Torró practica dia a dia l’autoritarisme fins a extrems desproporcionats. Això és el que ens ha dut als representants de l’oposició a reclamar el que ens correspon de dret: tindre accés a la informació de qualsevol de les actuacions que des d’aquest ajuntament o la seua empresa pública estiguen duent-se a terme”.

Per la seua banda, Mascarell ha assegurat sobre el ‘cas Coco-colo’ que “l’operació té la mateixes carcaterístiques que la compra de boleres i la compra de la Citroën; opacitat, despilfarro i improvisació. La ciutat ha pagat 500.000 euros a canvi de res i podem ser comdemnats a pagar 2 milions d’euros més”. Pel que fa al Pla de Vials, alterta que “si no l’aturem Gandia estarà hipotecada urbanísticament i económica durant la propera dècada”.

Concretament, les propostes d’acord que es duran al Ple Extraordinari sera les següents:

Primer: “Sol·licitar la compareixença del Gerent de l’empresa pública, Gonzalo Morant, davant el Ple per a analitzar el contracte signat entre els representants de l’empresa propietària de la discoteca Coco-Loco i l’Ajuntament de Gandia, pel qual es va procedir al tancament de la mateixa, i per informar sobre la situació actual d’aquesta operació impulsada i sufragada des d’IPG”.

Segon: “Paralitzar el procés de licitació del Servei de manteniment, conservació, preparacions i rehabilitació de les vies públiques urbanes, camins i vies rurals de Gandia, també conegut com a Pla de Vials, publicat al BOE del 8 de setembre passat”.

Finalment, la portaveu de Compromís ha assegurat estar cansada “d’un PP que no xafa terra, que s’ha oblidat per complet de la ciutadania i que tan sols es mou per interessos privats. Estem farts de tant d’espectacle nefast del qui ens governa i de ser ningunejats constantment”.