La portaveu de Compromís i candidata de Més Gandia recorda que la Conselleria, que té el mateix color polític que l’Ajuntament de Gandia, té la responsabilitat de decidir sobre l’Hospital vell, i ha tingut 8 anys per a fer-lo, ja que va ser el 2007 quan es va ficar la primera pedra de l’hospital nou.

La portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia i candidata de Més Gandia a l’alcaldia, Lorena Milvaques, ha declinat la proposta que l’alcalde Arturo Torró feia tant a ella com a la candidata socialista, Diana Morant, d’excloure el debat sobre l’ús de l’antic Hospital Francesc de Borja de la campanya electoral.

Això sí, li ha ofertat com a contrapartida “anar demà mateix a València i fer una reunió amb el conseller de Sanitat per a exigir-li que el vell hospital tinga ús sociosanitari”. Milvaques ha assegurat que qui està fent campanya respecte d’aquest assumpte és el mateix Torró: “Nosaltres no fem campanya sobre un tema tan important, perquè ja hem demanat per activa i per passiva, que el centre tinga un ús sociosanitari”.

La candidata de Més Gandia ha recordat les nombroses reunions amb el veïnat, acords en Juntes de Districte, Mocions al Plenari i fins i tot recollides de signatures que Compromís ha realitzat als darrers anys. “La nostra postura ha sigut sempre la de demanar que l’endemà de l’entrada en funcionament del nou hospital, l’antic tinguera un ús sociosanitari. Eixe dia, ja ha arribat i a hores d’ara encara no se sap quin ús se li donarà”, ha assenyalat Milvaques.

La portaveu de Compromís ha indicat que “la Conselleria, que té el mateix color polític que l’Ajuntament de Gandia, té la responsabilitat de decidir sobre l’Hospital vell, i ha tingut 8 anys per a fer-lo, ja que va ser el 2007 quan es va ficar la primera pedra ”.

Milvaques ha recordat que el seu partit ha reiterat en moltes ocasions “la necessitat d’una aposta social, racional i dinàmica per al vell hospital, amb la reconversió en un espai per a l’atenció sanitària, en el vessant de centre de salut i atenció a malalts crònics. De la mateixa forma també considerem molt importat que s’incloga la cessió d’espais als moviments associatius que treballen per la salut a la comarca, com ens han demanat botiguers, veïnat, el personal sanitari i els malalts”.