Milvaques “les persones transgènere o transsexuals són encara hui un dels col·lectius més vulnerables i discriminats de la nostra societat”

11112016-rdp-jornades-transsexualitat

  • La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, la Fundació Daniela, Mujeres por la Dignidad de Gandia i la web comunitatgay.com organitzen unes jornades a la Casa de la Marquesa per donar a conèixer sense estereotips el col·lectiu transsexual, injustament discriminat.

  • El dilluns, 14 de novembre, a les 12 h, s’hissarà de la bandera Trans, a la façana de l’Ajuntament de Gandia. A les 18.30 h, s’inaugurarà l’exposició “TRANS100DENTALES”, al voltant de les dones transsexuals del passat i el present.

  • El dimarts, 15 de novembre, a les 11 h, està previst un Contacontes infantil: “El Monstruo Rosa”. I a les 18.30 h, la conferència: “Realitats Trans”.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada de Noelia Úbeda, de la Fundació Daniela, Daniel Ardid, director de continguts de la web comunitatgay.com i Alexia Herranz, de Mujeres Por la Dignidad Gandia, ha presentat aquest matí les primeres jornades sobre transsexualitat, sota el títol “Trans formant Gandia. Activitats per a la lluita i la dignitat de les persones trans”, que tindran lloc els dies 14 i 15 de novembre a la Casa de la Marquesa, organitzades per l’Ajuntament i aquest col·lectius.

Les activitats s’emmarquen en la commemoració del Dia Internacional de la Memòria Transsexual, el pròxim 20 de novembre. “Un dia per recordar la violència constant que pateix la comunitat trans i dedicat a la memòria de tantes persones víctimes de la transfòbia, però també manifestar la nostra lluita per què tot això acabe. Crec que no dic res de nou en afirmar que, per desgràcia, les persones transgènere o transsexuals són encara hui un dels col·lectius més vulnerables i discriminats de la nostra societat. Un dels col·lectius que encara han de suportar que fins i tot l’OMS, l’organització mundial de la salut, les considere i catalogue com a malaltes mentals, un fet totalment lamentable, contra el qual hem de lluitar totes i tots, des de les administracions i també des dels col·lectius i la societat, exigint de forma contundent que d’una vegada per totes deixem d’alimentar les administracions mateix, la discriminació i l’odi cap a les persones trans per aquest fet. I és per eixe motiu, perquè volem que totes i tots puguem conviure amb naturalitat amb la nostra identitat sentida, que s’ha volgut organitzar aquestes jornades”, ha assegurat Milvaques.

Programa de les jornades

transfomandogandia

Les jornades s’inicien el 14 de novembre, a les 12 hores, amb l’hissada de la bandera Trans, a la façana de l’Ajuntament de Gandia. El mateix dia, a les 18.30 hores, a la Casa de la Marquesa, s’inaugura l’exposició “TRANS100DENTALES”, al voltant de les dones transsexuals del passat i el present que han lluitat i lluiten per visibilitat la comunitat Trans.

El dimarts, 15 de novembre, a les 11 hores, està previst un Contacontes infantil: “El Monstruo Rosa”, un conte per a entendre la diversitat com a element enriquidor de la nostra societat. I a les 18.30 hores, la xarrada “Realitats Trans”, on s’exposaran les diferents visions de la transsexualitat amb la participació de Leo Mulio, psicòleg de la Fundació Daniela i xic trans, Ana Navarro, coordinadora de famílies de la Fundació Daniela València i mare d’un xiquet trans de 6 anys, i Noelia Úbeda, mare d’un xiquet trans de 16 anys.

Segons Alexia Herranz, aquestes activitats “naixen per la necessitat de donar a conèixer a la societat de la Safor un col·lectiu injustament discriminat per no complir la norma i rebel·lar-se contra allò establert, amb l’únic propòsit de ser feliç. Volem també donar a conèixer la transsexualitat com a una cosa quotidiana, sense estereotips”.

Noelia Úbeda ha explicat que la Fundació Daniela és un col·lectiu sense ànim de lucre que lluita pels drets dels xiquets i adolescents menors transsexuals de tot l’estat.

Per al seua banda, el periodista Daniel Ardid, ha ressaltat que “potser la “T” de LGTBI represente al col·lectiu que pateix un major nombre de discriminació. Hi ha molt de treball per a fer a l’àmbit laboral, educatiu, etc.”. Ardid ha criticat la promoció dels estereotips trans que es fan des d’alguns col·lectius “que es tiren pedres contra la seua pròpia teulada” i ha demanat un major rigor als mitjans de comunicació en el tractament de la transsexualitat, “ja que qualsevol informació inexacta pot contribuir a crear i promoure estereotips falsos”.

Finalment, la vicealcaldessa ha recordat que el Consell ja està treballant en aquest sentit: l’Avantprojecte de la Llei Integral de Reconeixement del Dret a la Identitat i Expressió de Gènere a la Comunitat Valenciana, que considera la transsexualitat una expressió més de la diversitat humana, no un trastorn. “Un avantprojecte que regula els drets d’aquestes persones en àmbits com l’educatiu, el sanitari, el social o l’administratiu per a establir un marc normatiu adequat que garantisca la seua llibertat d’elecció del seu gènere sentit, que no és amb el qual van nàixer. I açò, almenys per a mi, ja és un grandíssim avanç”.

Arxivat en: Participació Ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *