Dia Internacional De La Memòria Transsexual

Gandia serà escenari de la celebració del Dia Internacional de la Memòria Transsexual (20 de novembre), perquè volem compartir aquesta efemèride recordant les víctimes de la transfòbia, sense oblidar la constant violència que pateixen les persones transsexuals dia rere dia.

Una commemoració especialment necessària ja que les persones TRANS segueixen sent el grup més dèbil, menys visible, més estigmatitzat i en major risc d’exclusió social de tot el col·lectiu LGTBI.

El Dia de la Memòria Transsexual va ser creat en 1998 per Gwendolyn Ann Smith, una dona transsexual, dissenyadora, gràfica, columnista i activista, en memòria de l’assassinat de Rita Hester en Allston (Massachusetts). Davant el poc respecte que els mitjans de comunicació mostraren a la víctima, la pena i la indignació, es va realizar una vigília als pocs dies de l’assassinat amb la participació d’unes 250 persones. I eixa vigília va inspirar el Dia de la Memòria Transsexual.

A més del rebuig, l’estigmatització, l’assetjament i la violència física que segueixen experimentant les persones trans en molts països, les identitats transsexuals continuen classificant-se com a “trastorns mentals” en l’àmbit internacional.

aor_5685-copia

Des de Gandia, volem aprofitar aquesta efemèride per a sumar-nos a les demandes de lleis que reconeguen els drets a la identitat sexual i expressió de gènere; i que incloguen prohibicions, infraccions i sancions per protegir-los. Des de Gandia també lluitem per erradicar tota forma de discriminació o conductes que menyscaben la dignitat de les persones per raó d’identitat sexual o expressió de gènere.

Ens sumem a les propostes, entre d’altres, d’inclusió de l’atenció sanitària de les persones transsexuals en la cartera de prestacions del Sistema Nacional de Salut, per a que puguen accedir des de qualsevol punt de l’estat espanyol a una atenció igualitària, no patologitzant ni segregadora; establir un Protocol d’actuació en el sistema educatiu que garantisca el lliure desenvolupament de la personalitat i la identitat del sexe i gènere de l’alumnat trans; i que la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones siga un simple tràmit administratiu.

Prou ja de vulneració sistemàtica dels drets de les persones trans!

Recordem a les víctimes d’aquesta violència per transfòbia i compartim el Dia de la Memòria Transsexual.

Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia
Plataforma Mujeres por la Dignidad
Fundació Daniela
www.comunitatgay.com

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *