• El Teatre Serrano projectarà els dimecres, 23 de novembre: Els Visitants la fan grossa (de Jean-Marie Poiré), el 14 de desembre: La propera pell (d’Isaki Lacuesta i Isa Campo) i el 18 de gener: Café Society (Woody Allen).
  • En dues sessions de 17.30 h i 20 h. L’entrada a totes les sessions serà gratuïta amb el carnet d’estudiant i reduïda (2 euros) amb el carnet de biblioteques de Gandia. Per al públic en general, l’entrada costarà 3 euros.
  • La campanya es va iniciar fa 10 anys i l’organitzen conjuntament l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Gandia i les dues universitats valencianes (Campus de Gandia de la UPV i Centre Internacional de Gandia de la UV), amb la col·laboració del Teatre Serrano. L’Objectiu és visualitzar i normalitzar l’ús de la nostra llengua a tots els àmbits.

cinema-en-valencia-xarxes-bo

La Vicealcaldessa i regidora responsable de l’Agència de Promoció del Valencià, Lorena Milvaques, acompanyada dels directors del Campus de Gandia de la UPV, Pepe Pastor, i del Centre Internacional de Gandia de la UV, J. Emili Aura Tortosa, ha presentat aquest matí la programació de la segona edició de la campanya de Cinema en Valencià.
Així, després de la primera fase, que es va encetar al mes de gener fins a març, este dimecres 23 de novembre, reprenem, a Gandia, la Campanya de Cinema en Valencià, amb la projecció de la pel·lícula de Jean-Marie Poiré Els Visitants la fan grossa (Teatre Serrano, sessions 17.30 i 20.00 h), a la qual seguiran La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo (dimecres 14 de desembre); i, per acabar cicle, Café Society, de Woody Allen (dimecres 18 de gener).

“Este ambiciós projecte, organitzat per les universitats valencianes amb seu a la ciutat, l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament i el Teatre Serrano, té ja el seu recorregut des de l’any 2006. Es tracta de la projecció de pel·lícules, en versió original subtitulada o doblada al valencià, en aquest cas amb una periodicitat mensual durant tres mesos, amb la voluntat encetada en edicions anteriors d’oferir a l’espectador la possibilitat de veure cinema en valencià. Aquest projecte creix i es consolida en tots els aspectes. Amb això, l’Ajuntament de Gandia i les universitats valencianes intenten pal·liar l’absència d’oferta de cinema en valencià a les pantalles valencianes. En conjunt es tracta de la continuació d’una oferta de cinema, extensa i diversa, que inclou pel·lícules d’estrena relativament recent que no s’han pogut veure mai, ací, en versió valenciana”, ha destacat Milvaques qui ha recordat que “l’única manera de mantindre viva la nostra llengua és gastant-la el màxim possible en tots els àmbits”.

Per al seua banda, Pastor ha destacat el treballat realitzat per les tècniques del Campus de Gandia de la UPV i de l’Agència de Promoció del València de l’Ajuntament, Josep Costa i Imma Canet, respectivament. “L’entrada a totes les sessions serà gratuïta amb el carnet d’estudiant i reduïda (2 euros) amb el carnet de biblioteques de Gandia. Per al públic en general, l’entrada costarà 3 euros”.

Finalment, Aura ha recordat que, tot i que Cinema en Valencià té una trajectòria de deu anys a Gandia, compta amb la participació del CIG des de 2008. “Es tracta d’una campanya que estimula l’ús de la nostra llengua i que al mateix temps permet veure bon cinema. És una iniciativa que hauria d’estar generalitzada i que des de la Universitat i el CIG donarem suport sempre que ens ho proposen”. El director del Centre també ha agraït el treball de les tècniques per a fer realitat aquest programa i “el gran esforç que fa la universitat per dignificar l’ús de la llengua, no sols en l’àmbit ciutadà sinó també al científic”, ha afegit.