aor_1444-copia

  • S’espera que el nou adjudicatari puga posar el servei en marxa durant el mes de gener
  • La Junta de Govern també ha acordat reclamar al Ministeri de Foment 729.078,28 euros amb el propòsit de millorar l’accés nord a Gandia i els accessos al polígon Alcodar.

El portaveu del govern, Jose Manuel Prieto, i l’edil responsable de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar de diversos acords a què s’ha arribat avui a la Junta de Govern de la ciutat.

El primer dels acords permetrà al consistori reclamar al Ministeri de Foment la quantitat de 729.078,28 euros amb el propòsit de destinar-la per millorar l’accés nord a Gandia i els accessos al polígon Alcodar.

Un acord subscrit amb el Ministeri de Foment per a la construcció, finançament i conservació de l’antiga N-332, que continua vigent, i que el govern de Gandia pretén recuperar nomenant al coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell i l’actual cap del Servei de Planificació Urbanística, Josep Blasco, perquè reprenguen les converses amb el Ministeri mitjançant la Comissió Mixta creada el 2007 i de la qual també formen part dos representants de la Direcció General de Carreteres del Ministeri i un de la Subdelagación del Govern.

Referent a això, Jose Manuel Prieto ha declarat que “és important que aquesta quantitat es consigne en els pressupostos generals de l’Estat, ja que necessitem més que mai la complicitat i col·laboració de tot el conjunt d’administracions que puguen portar inversions per a Gandia. La millora dels accessos al polígon Alcodar és una reivindicació històrica que ha de ser atesa, perquè suposa un pol de generació d’economia molt important. Esperem que el govern central escolte la petició i que contemple la partida en els pròxims pressupostos”.

També s’ha aprovat, la sol·licitud al Patronat Provincial de Turisme de València d’una ajuda econòmica per un import total de 12.000 € (6.000 € corresponents a la certificació “Q” i 6.000 € corresponents al guardó “Bandera Blava”), guardons tots dos amb què compta la platja Nord, de conformitat amb les bases reguladores de la subvenció publicades en el BOP. “La platja de Gandia és una de les moltes cares visibles de la nostra ciutat. Treballem en tots els aspectes que permeten convertir a Gandia en un referent de qualitat en serveis i instal·lacions i aquesta mesura s’emmarca en aquesta línia. Busquem de manera incansable els recursos necessaris per a potenciar un dels nostres motors econòmics i per això estem sempre cridant a les portes d’altres administracions, ja que la situació de ruïna econòmica del consistori després de 4 anys de govern del PP és per tots coneguda” va declarar el portaveu del govern.

Finalment, durant la reunió de hui, també s’han aprovat els plecs tècnics i administratius per a l’ocupació demanial d’espais públics per a elements publicitaris i també per a la gestió del servei de bicicletes públiques. A més de l’aprovació esmentada, també s’ha posat en marxa el procés de licitació del servei després del procés administratiu corresponent i el pronunciament dels diversos departaments implicats en la gestió del servei. Sobre aquest tema, Jose Manuel Prieto ha incidit que “amb el procés posat en marxa hui, recuperem un servei i dotem de qualitat i impulsem amb una licitació pública un contracte on es lliguen dos serveis. És un servei que es mereixia una aposta pública clara que implique un nou suport a una nova forma de mobilitat”.

Per la seua banda, Xavi Ródenas, ha volgut agrair al regidor Jose Manuel Prieto “l’esforç tan gran que s’ha realitzat perquè aquesta contracta, que es presentava complicada i que l’anterior govern va ser incapaç de solucionar, prengués forma amb totes les garanties” i afegia que “d’aquesta manera salvem el servei públic de Labici que, malgrat les precarietats, ha estat un èxit. És un contracte modèlic, transparent i que és un dels primers de la seua classe en encaixar aquests dos aspectes. Per fi podrem tenir un servei de 4 + 2 anys, amb el qual dotar al servei de dignitat i qualitat a llarg termini. A més guanyem un aliat en la gestió de la mobilitat sostenible que farà que l’empresa encarregada es vincule amb nosaltres per potenciar activitats i promocionar del servei“.

Finalment, Ródenas ha anunciat que després el mes d’exposició pública i els 30 dies del procés de contractació, el servei podria posar-se en marxa en acabar les festes de Nadal. “Recuperem el servei dels mupis, un aspecte que generarà els ingressos suficients perquè la contracta de la bici pública no supose cost per al consistori alhora que millorem el dia a dia dels ciutadans” ha aclarit Ródenas.