El pàrquing del Centre Històric comptarà amb 80 places gratuïtes per aparcar bicicletes

El consistori prepara una nova campanya promocional al costat de la Cooperativa del Centre Històric per fomentar les compres de cara a l’inici del curs escolar

El coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori; juntament amb la regidora delegada de Comerç, Alícia Izquierdo; i l’edil de Ciutadans Ciro Palmer, han comparegut en roda de premsa aquest matí per informar de les últimes novetats sobre els pàrquings municipals de la ciutat.

En primer lloc, Gregori ha informat que ahir es va formalitzar el préstec per poder adquirir el pàrquing del Prado. Una mesura que ha hagut de fer l’actual govern i executada d’acord amb una resolució de l’anterior govern del PP on es va acordar aquest pagament per a setembre de 2015. “No sabem amb quins diners pretenien els populars pagar-ho però després de rebre l’autorització dels òrgans de tutela financera, hem pogut tancar l’operació“. En aquest punt Gregori ha recordat que els interessos de demora impagats durant la passada legislatura han suposat un total de 2.417.000 € als quals ha hagut de fer front l’actual govern.

80 places d’aparcament de bicicletes

Tal com es va anunciar en el seu dia, durant la roda de premsa també s’ha informat que després de les obres d’accessibilitat i seguretat del pàrquing del Centre Històric, l’espai disposarà de 80 places d’aparcament destinades a bicicletes que seran totalment gratuïtes per a la ciutadania.

Un altre dels aspectes que s’han abordat han estat els bons resultats i la variació que ha experimentat el pàrquing del Prado després de la implantació de les noves tarifes des de setembre de 2016 fins a juliol de 2017. Els ingressos totals han augmentat un 20,6%, mentre que el flux de rotació ho ha fet en un 27,2%. D’altra banda, el nombre d’abonats es va disparar fins al 212%. Unes dades que se sumen a les peticions d’abonaments que ja existixen per al recinte del Centre Històric i que segons el govern municipal provocaran una ampliació del nombre d’abonats que en un principi havien previst els estudis de viabilitat. “Teníem clar que amb uns preus baixos la iniciativa funcionaria. Les dades ho han confirmat. Poques ciutats poden presumir de 1.200 places d’aparcament a aquests preus” va finalitzar Salvador Gregori.

Per la seua banda, Ciro Palmer, va recordar que la mesura estava en el seu programa electoral i que van instar al govern a posar en marxa la iniciativa. “És una prova del comportament que tenim a Ciutadans. Tot i estar a l’oposició, nosaltres sempre intentem aportar en idees en positiu. Els resultats són satisfactoris i totes aquestes places ajuden al comerç i la restauració de la zona. Hem de seguir fent valdre perquè tota la ciutadania el conega“.

Finalment, Alícia Izquierdo va recordar que l’aposta del govern per aquestes mesures, perseguix la dinamització del comerç i l’hostaleria del centre de la ciutat. Per això, els comerços de la zona associats lliuren descomptes als seus clients el que deriva en una rebaixa del preu. Izquierdo va anunciar que a través d’un conveni, els comerços de l’Associació del Centre Històric disposaran de 2.000 tiquets de descompte amb què es posarà en marxa una nova campanya de promoció de compres de cara a l’inici del curs escolar. Aquest tipus de mesures també ajuda a la Cooperativa, ja que està veient com el seu nombre de socis augmenta. D’aquesta manera, poden aportar alguna cosa més als seus clients amb el que tots es veuen beneficiats.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *