Èxit del I Curs de Guies en Memòria Democràtica de Gandia

Finalment, s’hi han esgotat les matrícules, amb 25 inscripcions. Hui divendres serà la darrera de les quatre sessions realitzades.

L’objectiu del curs és oferir una formació general, local i amb perspectiva comparada, sobre diversos aspectes de la història de la II República i la Guerra Civil, la memòria democràtica, el patrimoni i la importància de l’arxiu en referència a aquest període. La realització d’aquest projecte formatiu respon a la necessitat de comptar amb “un grup de guies ben preparades i que puguen mostrar de manera correcta un tema tan sensible com és aquest davant l’obertura del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil (refugi de la Peixateria), però també els del Prado.

El curs està coordinat pel professor d’història contemporània de la UV, Jorge Ramos, qui, a més, és membre de l’Aula d’Història i Memòria democràtica de la Universitat. El programa realitzarà un repàs sobre la història de la Gandia Republicana de la mà de Lluís Sevilla, abordarà també el paper de la didàctica i la cultura com a eina de transformació i la importància dels arxius. També hi participa l’Arxiver Municipal, Jesús Alonso. A més, es realitzarà un itinerari guiat per la València de la II República i la Guerra Civil.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *