Normalitat durant el primer dia de la nova contracta provisional del servei d’Escoletes Municipals

A partir de la pròxima setmana l’Ajuntament realitzarà reunions en cadascun dels centres per tal d’aclarir dubtes pel que fa al pagament de matrícula, material i preus. Els pares i mares també van ser informats per carta del procés. El professorat continuarà treballant per a la nova empresa. L’adjudicatària provisional, a petició pròpia, ja ha presentat als usuaris el seu projecte educatiu.  

D’altra banda, l’Ajuntament haurà de fer front a una nova sentència en contra per l’anterior adjudicació (negociat sense publicitat) durant la darrera legislatura per valor de 86.000 €. L’empresa que va quedar en segon lloc va presentar un recurs contra el procés que, finalment, va guanyar.

La regidora responsable de Polítiques Educatives, Laura Morant i l’edil responsable d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto han comparegut aquest matí per tal d’informar de la normalitat en el traspàs de gestió del servei d’Escoletes Municipals. Així, el passat 15 d’octubre finalitzava la segona prorroga (no renovable) de l’empresa que gestionava el servei des que l’anterior govern local decidira privatitzar el servei.

L’executiu local ha recordat que el Pla d’Ajust imposat pel govern central, com a conseqüència de la situació econòmica heretada, impedeix revertir la concessió. El que sí s’ha fet és obrir un concurs públic (l’anterior va ser negociat sense publicitat, sense pública concurrència) al qual es van presentar quatre empreses. Es valorava un 50% el projecte educatiu i un altre 50% la proposta econòmica. Finalment, l’empresa guanyadora gestionarà de forma provisional, mitjançant un contracte menor, el servei, mentrestant es resol el recurs que ja ha anunciat l’anterior mercantil i s’acredita la seua solvència. El recurs impossibilita també que, de moment, s’aplique la rebaixa en la tarifa de preus guanyadora del concurs públic.

Així, hui ha començat la nova gestió del servei amb absoluta normalitat. Els pares i mares van ser informats per carta del procés. No obstant això, l’Ajuntament iniciarà a partir de la pròxima setmana reunions en cadascun dels centres amb els usuaris, per tal d’aclarir-los dubtes sobre l’import de la matrícula i material ja abonats, nous preus, etc… Res a veure amb la reunió que, a petició pròpia, va fer la setmana passada l’empresa adjudicatària per tal d’informar, únicament i exclusiva, del seu projecte educatiu.

D’igual manera, també es va informar en el seu dia al professorat que continuaria subrogat a la nova contracta, tal i com s’establia al plec de condicions del procés de concurs públic.

 

Nova sentència en contra

D’altra banda, l’Ajuntament haurà de fer front a una nova sentència econòmica en contra com a conseqüència de la gestió del govern anterior. En aquest cas, de 86.071 €. I és que l’empresa que va quedar segon en l’anterior procés (negociat sense publicitat, sense pública concurrència) va presentar un recurs contra la decisió del govern anterior que va guanyar en primera instància. Com que la sentència era contrària als interessos de l’Ajuntament, l’actual executiu no va tindre més remei que interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, que finalment va fallar a favor de l’empresa. No obstant això, Prieto ha agraït el treball realitzat pel departament jurídic i el de contractació en defensa dels interessos de la ciutadania.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *