L’RRRR! Festival d’art i reciclatge porta un miler de persones a Gandia

Diumenge 29 d’octubre va concloure la segona edició de l’RRRRFestival d’art i reciclatge encara que dilluns i dimarts 30 i 31 s’ha pogut veure l’espectacle Todo vibra, todo suena dels andalusos Vibra-tó en campanya escolar al Teatre del Raval.

Des que es va inaugurar el festival el passat dimarts 24 d’octubre fins diumenge a la nit quan va tindre lloc el concert de cloenda de la mà del mític Pau Riba i Els Gripaus, en el festival participaren un miler de persones de totes les edats que mostraren la seua curiositat davant les singularitats que ha aportat el festival com les escultures sonores del belga François Cys que van estar instal·lades en el Passeig de les Germanies i també davant del Teatre del Raval o els tallers ‘Collage i acció’ de Macarena Recuerda Sheperd, ‘Monocordófono’ de Truna i la construcció d’instruments reciclats de Vibra-tó.

Una quinzena d’espectacles es van exhibir en el Passeig de les Germanies i en diferents espais del Teatre del Raval: carrer, sala, escola i cambra, tots ells relacionats amb l’art sonor i el reciclatge, temàtica en què es centrava el festival enguany. Menció especial requereix l’artista convidat del festival Truna, qui va realitzar una classe magistral en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, va exposar la instal·lació audiovisual Zoonírico en la cambra del Teatre del Raval i va realitzar també dos passes de l’espectacle Erre que erre, la producció d’enguany del festival que, com l’any passat, ha rebut el suport de l’Institut Valencià de Cultura.

‘Amb tot hem passat una setmana molt intensa i estem molt contents de veure la gent encuriosida amb el que ha pogut descobrir al festival i confiem que hem contribuït d’alguna manera a la conscienciació col·lectiva sobre el reciclatge mitjançant l’art’ – afirma Francesc Burgos, ideador de l’RRRR! Festival d’art i reciclatge, projecte en el participa la Regidoria de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia. ‘També ens agrada constatar la naturalitat amb la que conviuen les propostes més arriscades amb d’altres més populars, fet del que participen tot tipus de públics’ – remarca Burgos.

El festival ha comptat amb la col·laboració d’Ecoembes, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Consorci per a la Gestió de Residus (COR), Universitat Politècnica de València. Campus de Gandia, Diputació de València i Teatre del Raval, Gandia.

Arxivat en: Cultura i Educació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *