– Laura Morant: “És una molt bona notícia per als centres educatius públics de Gandia. Hem recollit totes les necessitats que els centres ens han fet arribar. I esperem que, una vegada tinguem nosaltres les delegacions, s’acceleraran tots els tràmits pertinents”.

Gandia recull el guant del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el Conseller d’Educació, Vicent Marzà i presentarà projecte de millora per a tots els centres educatius públics de la ciutat que ho han sol·licitat dins del programa Edificant, que pretén convertir els col·legis i instituts en llocs de qualitat. L’Administració Autonòmica pagarà les obres, però delega la seua gestió en l’Ajuntament de Gandia atès que l’Administració Local està preparada per a renovar els centres, cobrir una reivindicació justa dels pares, mares, mestres i alumnes, i al mateix temps, contribuir a donar feina als obrers, electricistes, fusters i altres professionals, segons ha indicat el govern local.

Una delegació de l’Ajuntament de Gandia, encapçalada per  l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, que han estat acompanyades pel coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, i per tècnics del Consistori, s’ha reunit este matí amb tècnics de la Conselleria d’Educació i amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, per a tractar este assumpte.

La delegació gandiana ha presentat en Conselleria un dossier amb tots els suggeriments dels centres escolars perquè siguen estudiats desprès que en les últimes dues setmanes el departament d’Educació demanara als centres una relació amb les necessitats i que el departament d’Urbanisme enviara un tècnic per valorar-les.

Especialment es beneficiarienn, perquè són els projectes més costosos, el col·legi Les Foies (nova construcció), l’IES l’Ausiàs March (rehabilitació integral i ampliació als terrenys cedits per l’Ajuntament), l’IES Maria Enríquez (rehabilitació integral) i l’IES Tirant lo Blanc (rehabilitació).

 

El Full de ruta

El full de ruta és el següent: L’Ajuntament prepararà un projecte tenint en compte les peticions dels centres educatius públics; estes reivindicacions es consensuaran en els Consells Escolars; el plenari aprovarà l’acceptació de la delegació de l’Ajuntament de la gestió de les millores en els col·legis; i finalment, la Conselleria d’Educació haurà de donar el vist i plau definitiu.

L’alcaldessa de Gandia ha expressat la seua satisfacció i ha manifestat que este és un programa “amb el qual es podrà fer front al llarg d’esta legislatura a la majoria de reivindicacions històriques en matèria d’educació en la ciutat desprès que en vint anys el PP haja estat incapaç de fer-les realitat”.

A més a més, ha indicat que és un programa molt ben fet, molt ben preparat, què no va a ocasionar cap problema econòmic a l’Ajuntament de Gandia perquè no suposa cap despesa per a les arques municipals.

Per la seua banda, la regidora de Polítiques Educatives ha remarcat que “és una molt bona notícia per als centres educatius públics de Gandia. Hem recollit totes les necessitats que els centres ens han fet arribar. I esperem que, una vegada tinguem nosaltres les delegacions, s’acceleraran tots els tràmits pertinents. Perquè han sigut molts anys d’abandonament del PP a l’educació pública i Gandia, l’alumnat i les seues famílies es mereixen uns centres de qualitat, ja que a hores d’ara no són sempre les més òptimes per a fer classe”.